نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

۹ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بعضی غذاها خوبند و برخی دیگر مزه خوبی دارند. گرچه همه انسان ها خوردن غذا را دوست دارند، اما برخی بیش از دیگران تلاش می‌کنند تا به پرخوری خود پایان دهند. دکتر مایکل راسل، مشاور تغذیه سلامت مردان، معتقد است آگاه بودن از دلایل پرخوری می‌تواند به انسان در تشخیص رفتار هایی که او را از رسیدن به نتایج دلخواه دور می‌کند، یاری نماید. در این مقاله تعدادی از دلایل پرخوری را بیان می کنیم.

مهم ترین دلایل پرخوری

در نظر گرفتن غذا به عنوان پاداش
به گفته‌ دکتر راسل، غذا گاهی به عنوان یک پاداش مورد استفاده قرار می گیرد. این روش می تواند مفید و انگیزه بخش باشد، اما زمانی آسیب رسان می‌شود که بیش از آنکه یک اتفاق ویژه باشد، به یک پاداش همیشگی تبدیل می شود. افراد بایستی در مورد میزان کالری‌ غذاهایی که به عنوان پاداش دریافت می‌کنند، با دقت و واقع بینی عمل نمایند. نباید فقط به این دلیل که خود را مستحق دریافت پاداش می‌ دانند، غذاها و نوشیدنی ‌های پرکالری را انتخاب کنند.

بی توجهی به رژیم غذایی
برای بسیاری از افرادی که رژیم غذایی را تجربه کرده اند، این اتفاق رخ داده است که تصمیم می گیرند مقدار اندکی از یک ماده غذایی مصرف کنند اما در حین خوردن، به رژیم غذایی خود بی توجهی نموده و زیاده روی می کنند. چنین افرادی بهتر است در تصمیم گیری های خود منطقی ‌تر عمل کنند؛ به بیان راحت تر شاید خوردن یک یا دو تکه‌ اضافی پیتزا چندان مهم به نظر نرسد، اما مصرف ۳۰۰ کالری با ۱۰۰۰ کالری برای فردی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم است تفاوت بزرگی به شمار می رود.

سخت گیری بیش از حد
دکتر راسل معتق است بدترین اتفاق پس از خوردن غذای ناسالم، این است که فرد خود را شکست‌خورده و ضعیف تلقی کند. شرمندگی از دیگر فجایعی است که تلاش ها را برای کاهش وزن نابود می‌کند. برای مثال، در مطالعه ای در دانشگاه تورنتو، محققان این دانشگاه مقیاس‌ها را به گونه ای دستکاری نمودند که که رژیم‌گیرندگان، حتی آنهایی که حقیقتا وزن کم کرده بودند، تصور کنند ۲.۵ کیلو به وزنشان اضافه شده است. آن دسته از افراد که در مورد افزایش وزن خود شرمنده بودند نسبت به کسانی که در مورد عملکرد خود به اندازه آن‌ها نگران نبودند، بستنی بیشتر خوردند.

علاقه بیش از حد به رستوران
بر اساس آمار وزارت کشاورزی ایالات متحده، بیش از ۴۰٪ از وعده‌های غذایی مردم این کشور در خارج از منزل میل می‌شود. همه ما می دانیم که رستوران‌ها تلاش دارند با پیشنهاد غذاهای بیشتر مشتریان خود را اغوا نمایند؛ از سوی دیگر نیز اغلب افراد بیشتر به خالی کردن ظرف های غذا مقید هستند تا تلاش برای حفظ سلامت بدن. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که مراجعه این افراد به رستوران می تواند به اجرای صحیح رژیم غذایی آنها لطمه وارد کند.

عوامل بر هم زننده تمرکز
انجام همزمان چندین کار، توانایی بدن را برای درک میزان غذای دریافتی کاهش می دهد. مطالعات نشان می‌دهند که خوردن غذا در مقابل صفحه نمایش، از هر نوعی که باشد، منجر به مصرف بیشتر مواد غذایی شده و توانایی بدن در تشخیص میزان غذای مصرف شده را نیز کاهش می‌دهد. غذا خوردن را بایستی به عنوان یک فعالیت شخصی تلقی نموده و به مواد مصرفی در وعده غذایی توجه داشت. محققان بریتانیایی دریافتند افرادی که دقیقا می‌توانند به غذای ناهار خود را به یاد آورند ، ۳۰٪ کمتر از سایرینی که نمی‌توانند به یاد آورند، کالری دریافت کرده‌اند.

خستگی مفرط

کمبود خواب و خستگی ناشی از آن در طول روز، پیامدهای نقش مهمی در پرخوری دارد. در حقیقت می توان گفت خستگی اراده انسان را ضعیف می‌کند. نتایج مطالعه‌ انجام شده بر اساس فعالیت های آکادمی ملی علوم امریکا نشان می دهد عدم برخورداری از خواب کافی موجب دریافت کالری بیشتر، به ویژه در وعده شام می شود. خستگی همچنین استرس را بیشتر می‌کند؛ استرس از دیگر عوامل کاهش اراده است. ۷ تا ۹ ساعت خواب در شبانه روز به تقویت اراده مربوط به رژیم غذایی کمک نموده و از پرخوری جلوگیری می نماید. برای کسب بهترین نتایج، بایستی از برنامه خواب ثابت پیروی نمود، این کار تمایل به خواب بیشتر در روزهای تعطیل را رفع می کند. تحقیق جدید که در استرالیایی انجام شد مشخص کرد افرادی که در روزهای آخر هفته بیش از حد معمول می‌خوابند نسبت به کسانی که در زمان معمول بیدار می‌شوند احساس خستگی بیشتری می‌کنند.

 

اصل مقاله بالا در این صفحه قابل مشاهده می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: Prevention، مجله سلامت

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

مسمومیت ویتامین D
مسمومیت ویتامین D به میزان بسیار بالای ویتامین D در بدن اشاره دارد؛ موضوعی که می تواند به سلامت بدن آسیب برساند. این مسئله، ناراحتی ناشی از ازدیاد ویتامین D در بدن نیز نامیده می شود. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و برخلاف ویتامین های محلول در آب، بدن هیچ راه آسانی برای خلاصی از این گونه ویتامین ها ندارد. به همین دلیل، ممکن است مقادیر بیش از حد ویتامین های محلول در چربی در بدن انباشت شود. مکانیسم دقیق بروز مسمومیت ویتامین D پیچیده بوده و در حال حاضر به طور کامل شناخته نشده است.
معمولا اکثر ویتامین
D بدن به صورت ذخیره بوده و به پروتئین های حامل و گیرنده ویتامین D محدود می شود. ویتامین D آزاد بسیار کمی در بدن انسان وجود دارد. با این حال زمانی که مصرف ویتامین D بسیار بالا است، میزان ویتامین D بدن ممکن است به قدری بالا رود که پروتئین های گیرنده و حامل دیگر کارایی لازم را نداشته باشند. این شرایط می تواند به افزایش سطح ویتامین D آزاد، ورود مقادیر اضافی به سلول های بدن و در نهایت بروز اختلال در فرآیند های سیگنالینگ منجر شود.
یکی از فرآیند های سیگنالینگ اصلی که بر اثر افزایش ویتامین
D آزاد آسیب دچار مشکل می شود، فرآیند جذب کلسیم از سیستم گوارشی است. به همین دلیل، علامت اصلی مسمومیت با ویتامین D هایپرکلسمی یا همان افزایش سطح کلسیم در خون است. سطح بالای کلسیم می تواند موجب بروز علائم مختلفی شود؛ کلسیم هم چنین می تواند به بافت های مختلف بدن وصل شده و به آنها آسیب برساند، کلیه ها از این جمله اند.

میزان ویتامین D خون، مطلوب یا بیش از حد

ویتامین D یک ویتامین ضروری است و تقریبا تمامی سلول های بدن، از گیرنده ویتامین D برخوردارند. زمانی که فرد در معرض نور خورشید قرار می گیرد، این ویتامین در پوست او تولید می شود. روغن کبد ماهی و ماهی های چرب به عنوان مهم ترین منابع غذایی تامین ویتامین D شمار می روند. برای افرادی که نور آفتاب به میزان کافی دریافت نمی کنند، استفاده از مکمل های ویتامین D می تواند ضروری باشد. ویتامین D برای سلامت استخوان بسیار مهم است، هم چنین با عملکرد سیستم ایمنی و محافظت از بدن در مقابل سرطان مرتبط می باشد. راهنمای سطوح ویتامین D در خون به شرح زیر است:

  • کافی: ۳۰-۲۰ نانوگرم در هر میلی لیتر خون
  • بالاتر از حد مجاز و ایمن: ۶۰ نانوگرم در هر میلی لیتر خون
  • سمی: بالاتر از ۱۵۰ میلی گرم در هر میلی لیتر خون

برای اکثر افراد، دریافت روزانه ۲۵ تا ۱۰۰ میکروگرم برای اطمینان از سطح مطلوب ویتامین D خون، کافی می باشد.

میزان مصرف ویتامین D
از آنجا که اطلاعات چندانی در مورد چگونگی بروز مسمومیت ویتامین D در دست نیست، تعیین آستانه دقیق برای مصرف امن و یا سمی ویتامین D دشوار است. بر اساس اعلام انستیتو پزشکی ایالات متحده، ۴۰۰۰ IU سطح بالای مصرف امن ویتامین D در روز است. با این وجود نشانه ای دال بر مسمویت ناشی از مصرف دوزهای بالاتر تا ۱۰۰۰۰ IU  در افراد سالم مشاهده نشده است. به طور کلی، مسمومیت ویتامین D به علت مصرف دوزهای بیش از حد مکمل های ویتامین D است و نه ویتامین موجود در رژیم غذایی یا نور آفتاب. هر چند مسمومیت ویتامین D یک بیماری بسیار نادر به شمار می رود، اما به دلیل افزایش مصرف مکمل ها در سال های اخیر، موجب افزایش موارد گزارش این عارضه شده است.
مطالعات نشان می دهند مصرف روزانه
۲۵۰۰-۱۰۰۰ میلی گرم به مدت یک تا چند ماه، باعث بروز مسمویت ویتامین D در انسان می شود. این مقدار ۲۵-۱۰ برابر حد بالای میزان مجاز برای مصارف مداوم و مکرر است. افراد دارای مسمومیت ویتامین D معمولا دارای سطح ویتامین D بالاتر از ۱۵۰ نانوگرم/ میلی لیتر هستند. در برخی موارد نیز مسمویت به دلیل خطاهای صورت گرفته در مراحل تولید مکمل ها است، جایی که مقدار واقعی ویتامین D موجود در مکمل بسیار بیشتر از مقدار ثبت شده بر روی بسته بندی است. سطح ویتامین D خون در این موارد مسمومیت بین ۶۲۰-۲۵۷ نانوگرم/میلی لیتر است. مسمومیت ویتامین D معمولا قابل برگشت است، اما در شرایط شدید ممکن است نهایتا موجب نارسایی کلیوی و کلسیفیکاسیون شریان ها شود.

 

این مقاله بخشی از مقاله "مسمومیت ویتامین D و میزان مناسب مصرف ویتامین D" می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: AuthorityNutrition

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

مهم ترین غذاهای حاوی چربی خوب (سالم)

ماهی
ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، قزل آلای دریاچه، ساردین و ماهی تن که به طور طبیعی دارای چربی بوده و از این رو ماهی های چرب نامیده می شوند منابع خوبی برای تامین اسیدهای چرب امگا۳ به شمار می روند. اسیدهای  چرب امگا۳ “چربی های خوب” هستند و به سلامت قلب انسان کمک می کنند، هم چنین به حفظ سرعت و زیرکی مغز به ویژه در سنین پیری کمک می کنند. انجمن قلب امریکا مصرف ۲ وعده ماهی چرب را در هفته توصیه نموده است؛ هر وعده چیزی در حدود ۱۰۰ گرم ماهی است که بهتر است به صورت پخته، کبابی یا آپ پز مصرف شود.

آووکادو
آووکادو میوه ای استوایی  است که به لطف وجود چربی های سالم در بافت هایش، برای قلب مفید بوده و به بهبود علائم بیماری آرتروز کمک می کند. زمانی که آووکادو با سایر مواد غذایی خورده می شود به جذب بهتر مواد مغذی موجود در آنها نیز کمک می کند. یک وعده آووکادو معادل است با نصف یک آووکادو متوسط؛ حاوی ۱۶۰-۱۱۵ کالری.

دانه های گیاهی
دانه کوچک کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و دانه های کنجد مواردی مناسب برای دریافت چربی های سالم هستند. این دانه ها چربی خوبی دارند که می تواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد. به طور کلی چربی های موجود در محصولات گیاهی سالم تر از چربی های محصولات جانوری می باشند.

آجیل
گردو، پسته، بادام، بادام زمینی و سایر دانه های گیاهی که به عنوان آجیل شناخته می شوند و برای سلامت قلب انسان مفید هستند؛ به ویژه گردو که حاوی چربی هایی بسیار مفید برای فلب است. البته نباید به دلیل وجود چربی های سالم در آجیل،  در خوردن آنها زیاده روی نمود. هر وعده آجیل در حدود ۳۵-۳۰ گرم است؛ این مقدار معادل است با ۷ عدد گردو، ۲۴ عدد بادام، ۳۵ عدد بادام زمینی و ۱۸ عدد بادام زمینی.

روغن زیتون
از روغن زیتون می توان در پخت و پز و تهیه سالاد (به عنوان سس یا چاشنی) استفاده نمود. روغن زیتون سرشار از روغن های سالم و مفید است. البته به یاد داشته باشید که همشه بایستی به میزان چربی مصرفی خود حتی چربی های سالم دقت نمایید. در همین راستا و برای کاهش میزان مصرف می توانید از اسپری روغن زیتون استفاده کنید.

سبزیجات
سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکسل حاوی مقداری امگا۳ هستند. از آنجایی که بدن ما توانایی تولید این روغن های مفید را ندارد باید آنها را از طریق مواد غذایی تامین نمود. ۳-۲ فنجان سبزیجات در هر روز می تواند برای نیل به این هدف مناسب باشد. البته در کنار مصرف سبزیجات، بایستی از ماهی نیز استفاده کرد، زیرا ماهی ها حاوی نوع دیگری از اسید های چرب امگا۳ هستند که در سبزیجات وجود ندارد و بدن انسان به آن نیاز دارد.

تخم مرغ
تخم مرغ منبعی عالی برای پروتئین ارزان است، چربی موجود در یک تخم مرغ بزرگ کمتر از ۵ گرم است؛ بیشتر این مقدار از چربی های سالم و مفید تشکیل شده است. برخی از تخم مرغ ها نیز با امگا۳ اضافی غنی شده اند. بهتر است برای حفظ سلامت خود، مصرف تخم مرغ را به یک عدد در روز محدود نمایید.

پودر بذر کتان
بذر کتان به عنوان منبعی غنی از فیبر و چربی های خوب شناخته می شود. مصرف بذر کتان به بخشی از یک رژیم غذایی سالم و به لطف چربی های مفید موجود در آن می تواند موجب جوانی پوست شود؛ علاوه بر این به دلیل وجود فیبر در آن می تواند به مقابله با التهابات کمک نماید. می توانید با پاشیدن یک قاشق چایخوری پودر بذر کتان بر روی سالاد یا غلات مصرفی و یا حتی استفاده در پخت و پز از فواید آن بهره مند شوید.  

حبوبات
به طور کلی اضافه کردن تمام انواع حبوبات از نخود و لوبیا گرفته تا عدس و ماش و باقلا می تواند برای بدن انسان چه از نطر جسمانی و فیزیکی و چه از نظر ذهنی و روحی مفید باشد. حبوبات دارای  اسید های چرب امگا۳ هستند که به بهبود خلق و خو کمک می کنند.

مواد غذایی غنی شده با امگا۳
برای افزایش میزان فواید برخی از مواد غذایی، به آنها امگا۳ اضافه می شود؛ تخم مرغ، شیر و نان های غنی شده نمونه ای از این مواد هستند. ممکن است مزایای دریافت امگا۳ از طریق مواد غذایی غنی شده بیش از مصرف مکمل های امگا۳ باشد.

 

مقاله مرجع متن بالا در این صفحه قابل مشاهده است.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: WebMD

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

وجه مشترک تمام بیماری ‌های مفصلی، التهاب است. در این مقاله به بررسی التهاب مفاصل خواهیم پرداخت. ابتدا به طور مختصر به معرفی التهاب مفاصل پرداخته و سپس در ادامه به بررسی چند راهکار طبیعی برای التیام دردهای مفصلی خواهیم پرداخت. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

خلاصه ای از التهاب مفاصل
تورم مفاصل اغلب گریبانگیر افراد مسن است اما این امکان نیز وجود دارد که افراد را در سنین مختلف درگیر نماید. احتمالا با گونه های شایع دردهای مفصلی نظیر تورم مفصلی استخوانی، روماتیسم مفاصل و نقرس آشنا هستید. التهاب در واقع پاسخ بدن به ماده‌ای مضر مانند پاتوژن یا مواد محرک است؛ هم چنین می تواند نشانه ای از وجود سلول های آسیب ‌دیده باشد.
التهابات شدید مانند بریدگی‌ یا زخم، پاسخ‌ های التهابی بدن را بیش از پیش تشدید می کنند تا موجب لخته شدن خون و در نتیجه التیام زخم شود؛ این امر همچنین ممکن است با تورم و قرمزی پوست همراه باشد که در نهایت محو می شود.
 با این وجود، در التهابات مزمن یا طولانی مدت نظیر تورم مفاصل، بدن دائما و به طور همزمان در حال التیام و تخریب سلول‌ها است و در نتیجه بروز بیماری های مزمن را نیز به دنبال دارد. تورم مفاصل، بدن را متحمل درد های دائم، قرمزی پوست و تورم می‌کند. بسته به نوع تورم، با پیروی از برنامه غذایی مناسب و تغییر سبک زندگی می‌توان التهاب را کاهش داد.

روش های کاهش التهاب مفاصل

اسید های چرب امگا۳
از آنجایی که بدن ما قادر به ساخت اسید چرب امگا۳ نیست. امگا۳ علاوه بر کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی و بیماری های مربوط به گردش خون، درد های مفصلی را نیز التیام می بخشد. اسید چرب امگا-۳ در فعالیت‌ سلول‌های ناکارآمد که التهابات را بیش از پیش تحریک می‌کند، اختلال ایجاد می کند، بنابراین بهتر است این ماده مغذی و ضروری را از طریق مصرف مواد غذایی همچون ماهی‌ های چرب، گردو، شاه دانه و بذر کتان تامین کنیم.

زردچوبه
زردچوبه در سطح جهان به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته می شود. عنصر فعال زردچوبه، ماده‌ی رنگی آن است که در ترکیبات شیمیایی محرک التهاب تداخل ایجاد می‌کند. مطالعات بالینی متعددی خواص ضد التهابی و آنتی‌ اکسیدانی ماده‌ رنگی زردچوبه را تایید نموده اند. در یکی از این مطالعات مشخص شد تاثیر ۲ گرم عصاره ماده‌ رنگی موجود در زردچوبه بر تسکین ورم مفاصل و استخوان زانو، با تاثیر ایبوپروفن برابری می کند.
توجه: پیش از مصرف هر گونه مکمل، مشورت با پزشک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زردچوبه سبب افزایش غلظت خون می‌شود، بنابراین افرادی که داروی انعقاد خون مصرف می‌کنند باید در مصرف زردچوبه دقت نمایند. همچنین زردچوبه موجب تغییراتی در میزان شاخص قند خون اشخاص مبتلا به دیابت می‌گردد
.

زنجبیل
زنجبیل ریشه‌ای گزنده با خاصیت التیام التهابات مفصلی است است. در یکی از مطالعات انجام شده در این زمینه مشخص شد که مصرف روزانه‌ زنجبیل درد های عضلانی ناشی از ورزش را تا ۲۵٪ کاهش می‌دهد. از دیگر خواص درمانی زنجبیل می‌توان به بهبود تهوع، کاهش التهابات معده‌ای-روده‌ای و تخفیف سرماخوردگی اشاره کرد. زنجبیل، ادویه‌ای چند منظوره است که قابلیت افزوده شدن به دستور پخت غذاهای متعدد را دارد. برای مثال می توانید زنجبیل تازه را به غذاهای سرخ کردنی اضافه نمائید، به کیک بیفزایید یا به صورت چای زنجبیل میل کنید.
توجه: زنجبیل و زردچوبه ممکن است عملکرد داروهای انعقاد خون را مختل نمایند. هم چنین ممکن است در افرادی که از سنگ صفرا رنج می‌برند، باعث افزایش میزان صفرا گردد. در صورت نیاز پیش از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید.

اصل مقاله بالا در این صفحه قابل مشاهده می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: DoctorOz، مجله سلامت

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

چای سرشار از آنتی اکسیدان بوده و از نظر میزان خواص و فواید برای سلامت انسان با قهوه برابری می کند، بنابراین می توانید هر کدام را که ترجیح می دهید، بنوشید. انواع چای نظیر چای سبز، سیاه و سفید همگی از یک گیاه به دست می آیند و روش پردازش و میزان اکسیداسیون است که باعث تولید انواع مختلف چای می شود. در حالی که چای سیاه اکسیده می شود ولی برای تولید چای سبز برگ های چای پس از برداشت به هیچ عنوان اکسید نمی شوند. اگرچه چای سبز و چای سیاه هر دو دارای اثرات مفیدی بر سلامت بدن هستند ولی اکسیداسیون حداقلی چای سبز ممکن است به حفظ خواص آنتی اکسیدانی برگ چای کمک کند. در این مقاله به بررسی ۵ مورد از مهم ترین خواص چای بر روی سلامتی خواهیم پرداخت، با ما در ادامه همراه باشید.

خواص چای برای سلامتی

چای سرشار از آنتی اکسیدان
چای به صورت طبیعی از نظر ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول ها بسیار غنی است. برای نمونه پلی فنول ها ممکن است تا ۳۰ درصد از وزن برگ خشک چای سبز را تشکیل دهند. در گروه پلی فنول ها، فلاونوئید ها قرار دارند که کاتچین ها را شامل می شوند. قدرتمند ترین کاتچین شناخته شده به طور خلاصه EGCG نامیده می شود؛ بر اساس تحقیقات صورت گرفته این ماده بر روی تعدادی از بیماری ها و نیز در برخی وضعیت ها دارای اثرات مثبت است. در حالی که چای سبز منبعی غنی از کاتچین ها به شمار می رود، چای سیاه از منابع غنی تانن ها بوده که دارای خواص قدرتمند آنتی اکسیدانی می باشد.

سلامت مغز
مصرف چای برای حفاظت از سلامت مغز مفید است. بر اساس یکی از مطالعات ارائه شده در کنفرانس بین المللی بیماری های آلزایمر و پارکینسون، افرادی که در هفته ۶-۱ روز چای می نوشند کمتر از سایرین به کاهش ذهنی دچار می شوند. چای سبز خم چنین دارای نوعی  اسید آمینه به نام تیانین است که از سد خونی مغزی عبور می کند و مانند کافئین دارای اثرات روانگردان است. تیانین هم چنین باعث افزایش سطح سروتونین و دوپامین شده، به کاهش استرس های جسمی و روحی کمک نموده و ایجاد حس آرامش می کند. علاوه بر این تیانین در پیشگیری از کاهش قدرت حافطه در اثر افزایش سن موثر بوده و بر اساس پژوهش های صورت گرفته بر بخش هایی از مغز که وظیفه توجه و تمرکز و حل مسائل پیچیده را بر عهده دارند تاثیرگذار است.

خواص چای در کاهش وزن
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف طولانی مدت چای سبز برای چربی سوزی مفید بوده و در کنار دیگر ترکیبات شیمیایی می تواند به افزایش سطح اکیداسیون چربی و گرمازایی کمک کند. در متاآنالیز صورت گرفته در این زمینه مشخص گردید میزان کاهش وزن در افرادی که کاتچین و نیز کافئین را دریافت می نمایند بیش از سایرینی است که کافئین را به تنهایی دریافت کرده اند. هم چنین افرادی که کاتچین مصرفی خود را را از طریق چای سبز دریافت کرده اند، توانسته اند تا حدود ۱.۴ کیلوگرم بیش از دیگران وزن خود را کاهش دهند؛ علاوه بر این احتمال حفظ وزن و عدم افزایش وزن در این افراد بیش تر بوده است.
نوشیدن چای یا قهوه قبل از وعده های غذایی ممکن است به کاهش وزن کمک کنند زیرا درصد بسیار زیادی ازقهوه و چای آب است و مصرف آب قبل از غذا به کاهش وزن کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که به مدت ۱۲ هفته قبل از هر وعده غذایی حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب بنوشند ۴ کیلوگرم وزن کم می کنند؛ این میزان کاهش، ۱.۵ کیلوگرم بیش از کاهش وزن افرادی است که قبل از وعده های غذایی خود آب نمی نوشند. این یعنی ۵۰% کاهش وزن بیشتر.

مقابله با دیابت
مصرف چای نیز همانند قهوه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. یک پژوهش نشان داد افرادی که شش فنجان یا بیشتر در روز چای سبز می نوشند ۳۳% کمتر از کسانی که در هفته کمتر از یک فنجان چای سبز می نوشند با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ روبرو هستند. متاآنالیز صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد نوشیدن سه فنجان یا بیشتر چای در هر روز با احتمال کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است.

خواص چای در سلامت قلب
بنا بر نتایج پژوهش های انجام شده، چای سبز بهبود جریان خون و افزایش قابلیت ارتجاعی عروق خونی بدن را موجب می شود و نوشیدن چند فنجان چای سبز در روز می تواند به مقابله با بیماری های قلبی کمک کند. نتایج مطالعه مذکور هم چنین نشان می دهد EGCG موجود در چای سبز می تواند برای پیشگیری از انسداد رگ ها، ترومبوز مغزی، حملات قلبی و سکته مغزی مفید باشد.

 

اصل این مقاله در این صفحه قابل مشاهده و مطالعه می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: Mercola

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

بهترین ماسک های صورت برای پوست های چرب

ماسک صورت موز برای پوست های چرب
ماسک صورت تهیه شده از موز موجب لطافت و نرمی پوست می گردد و بهترین تاثیر آن بر روی پوست های چرب است. مواد لازم برای تهیه این ماسک صورت عبارتند از: ۱ عدد موز کاملا رسیده، یک قاشق سوپ خوری عسل، و همچنین ۱ عدد پرتقال یا لیمو. اگر همیشه موز رسیده در دسترس نیست، می توانید موزها را در فریز نگهداری کرده و در موقع لزوم از آنها در تهیه ماسک بهره بگیرید( البته لازم است که موز منجمد شده را قبل از استفاده در هوای محیط برای مدتی قرار دهید تا یخ آن کاملا ذوب شود ). موز را کاملا هم بزنید تا به شکل خمیر در آید، حال عسل را با آن اضافه کنید، همچنین می توانید عسل و موز را درون مخلوط کن ریخته هم بزنید تا اینکه کاملا با هم قاطی شوند. حال چند قطره آب پرتقال یا آب لیمو را به این مخلوط اضافه نمایید. ماسک صورت موز آماده است. اکنون این مخلوط را بر روی پوست صورت خود مالیده، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. برای پاک کردن ماسک، یک حوله لطیف را با آب سرد خیس نموده، بیشتر آب آن را بگیرید، سپس صورتتان را با آن تمیز کنید. البته به جای آب سرد، می توان از آب داغ ( نه آب جوش! ) برای مرطوب کردن حوله استفاده نمود.

ماسک صورت آرد نخود، زردچوبه، آب لیمو و شیر
با استفاده از پودر نخود و زردچوبه می توان یک ماسک صورت با تاثیرگذاری شگرف برای پوست های چرب تهیه کرد. برای تهیه این ماسک، ۲ قاشق سوپ خوری پودر نخود را با ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری شیر و مقداری آب در صورت نیاز، مخلوط کرده و خوب به هم بزنید. مخلوط حاصل باید کاملا حالت خمیری داشته باشد، نه زیاد سفت باشد که به راحتی از هم بپاشد، و نه خیلی نرم باشد. حال این ماسک را به آرامی و با دقت بر روی صورت خود مالیده و ۳۰ دقیقه صبر کنید. پس از گذشت این مدت، ماسک را با آب شسته و تمیز نمایید. تاثیر این ماسک بر روی صورت بسیار عمیق بوده و بافت های مرده پوست را جدا می کند. همچنین سبب می شود تا چربی اضافه روی پوست از بین رفته و پوست تمیز و زیبا گردد. از این ماسک صورت هم به عنوان ماده ای با قابلیت لایه برداری و هم به عنوان یک اسکراب می توان استفاده کرد.
احتیاط: استفاده از زردچوبه ممکن است موجب لک افتادن پوست های بسیار روشن شود. به همین دلیل توصیه می شود افرادی که پوست شان خیلی روشن است از این ماسک استفاده نکنند، بلکه این ماسک صورت برای افرادی که پوستشان خیلی روشن نیست مناسب تر است و نیز افرادی که پوستشان رنگی متمایل به زیتونی دارد می توانند از این ماسک بهره بگیرند.

ماسک صورت پوست پرتقال برای پوست های بسیار براق
پوست پرتقال درمانی بسیار موثر برای پوست های چرب است. پوست پرتقال را در سایه خشک کرده و آن را خرد کنید تا به شکل پودر درآید. این پودر را با آب یا ماست قاطی کنید. ماده حاصل ماسک صورت مورد نظر است! استفاده از این ماسک صورت سبب باز شدن و تمیزی منافذ مسدود شده پوست می گردد. همچنین این ماسک چربی اضافه روی پوست را پاک می کند.

ماسک صورت طبیعی میوه ای
استفاده از ماسک صورت میوه هایی همچون لیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، گریپ فروت و پاپایا ( انبه هندی )، به شکل های مختلف می تواند به سلامت، شادابی و طراوت پوست کمک کند. همه این میوه ها سرشار از ویتامین C بوده و دارای روغن هایی هستند که موجب پاک شدن چربی های اضافه روی پوست می گردند. مکانیزیم عملکرد این روغن ها در پاک کردن چربی های پوست از طریق تنگ تر نمودن منافذ پوست صورت است، که این کار سبب کاهش ترشح چربی در سطح پوست شده، در نهایت موجب می گردد که پوست شما تمیز و بدون چربی [ های اضافه ] گردد.
تذکر: بسیاری از افراد ممکن است تنها در قسمت پیشانی، بینی یا چانه پوست شان چرب باشد و در اصطلاح به چنین پوست هایی ترکیبی (
Combination ) گفته می شود. این افراد لازم است که ماسک میوه ای را تنها به قسمت های چرب پوست اعمال کنند و از اعمال آن به قسمت هایی از صورت که پوست خشک دارند، بپرهیزند، چرا که استفاده از ماسک بر روی پوست های خشک می تواند موجب خشکی [ بیش از اندازه و نامطلوب ] پوست گردد.

ماسک صورت گوجه فرنگی برای پوست های چرب
استفاده از ماسک های صورت تهیه شده از گوجه فرنگی برای پوست های چرب بسیار مفید است، به علت آنکه این نوع از ماسک ها از سویی چربی اضافه روی پوست را در خود حل کرده و از سوی دیگر اندازه منافذی از پوست را که بیش از اندازه باز هستند، کم می کنند. این قابلیت ماسک گوجه فرنگی، آن را به انتخابی عالی برای افرادی تبدیلی می کند که پوستشان چرب یا بیش از اندازه براق است.
ساده ترین روش تهیه ماسک گوجه فرنگی آن است که یک گوجه فرنگی را کاملا له کنید و آن را بر روی نواحی از پوست صورت که چرب می شوند [ و میزان ترشح چربی در آنها بیش از حد معمول است ]، اعمال نموده، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. از این ماسک دو تا سه بار در هفته استفاده کنید تا اینکه پوست صورتتان کاملا تمیز و صاف گشته،
 لکه ها و جای آکنه ها محو گردد.

ماسک صورت آب لیمو برای پوست های چرب
هر چند استفاده از آب لیمو موجب تحریک پوست می گردد، اما ویژگی دیگری نیز دارد از جمله اینکه مشکلات ناشی از چرب بودن بیش از اندازه پوست را به شکل بسیار موثری حل می نماید. آب لیمو، همچون گوجه فرنگی و پاپایا( انبه هندی ) سرشار از ویتامین C است و استفاده از ماسک صورت حاصل از آن برای پوست های چرب بسیار مفید است. دیگر خاصیت آب لیمو قابلیت آن در پاک کردن چربی های جمع شده بر روی پوست و سفید و روشن کردن پوست [ از طریق زدودن بافت های مرده روی پوست ] می باشد.
افرادی که پوست چرب دارند، بیش از دیگران پوست شان مستعد آکنه، جوش و لکه های سرسیاه و سرسفید می باشد. شما می توانید آب لیمو را به هر ماسکی که برای پوست های چرب تهیه می شود، اضافه کنید تا به شکلی هوشمند به مقابله با همه مشکلات پوست هایی ( مشکلات پوست های چرب ) بپردازد. ماسک تهیه شده از آب لیمو، پوست را تمیز، با طراوت و تازه کرده، چربی و گرد و خاک جمع شده
  بر روی آن را می زداید.
در ساده ترین شکل تهیه ماسک صورت آب لیمو، می توانید آب لیمو تازه را به نواحی چرب پوست خود اعمال کنید تا پوست تمیز شده و چربی اضافه جمع شده روی لایه بالایی آن برطرف گردد. همچنین افرادی که پوست بدنشان نیز چرب است و می خواهند چربی های اضافه را از سطح پوست بدن شان پاک کنند، می توانند به هنگام استحمام، نصف یک لیمو را آب گرفته و آن را در آب داخل وان حل نمایند. شستشوی بدن در چنین آبی سبب پاک شدن چربی های اضافه از سطح بدن می گردد.

 

این مقاله بخشی از مقاله "13 ماسک صورت برای پوست های چرب" می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

روش های کاهش وزن خودکار

تخم مرغ، جایگزین غلات صبحانه
کاهش وزن می تواند به سادگی تغییر صبحانه باشد. دو مطالعه جداگانه در این زمینه نشان داده اند که خوردن تخم مرغ (در مقایسه با خوردن نان شیرین) به کاهش میزان چربی بدن کمک می کند. در یکی از این پژوهش ها گروهی ۳۰ نفره از زنان چاق یا دارای اضافه وزن به دو گروه تقسیم شدند؛ افراد گروه اول از تخم مرغ و اعضای گروه دوم از نان شیرین برای صبحانه استفاده نمودند. اعضای گروه تخم مرغ نه تنها در وعده ناهار، بلکه تا پایان روز و حتی تا ۳۶ پس از صبحانه مشترک، غذای کمتری مصرف مصرف کردند. این موضوع نشان داد که تخم مرغ به شدت سیرکننده است و موجب می شود فرد در وعده های غذایی بعدی غذای کمتری مصرف کند.
در دیگر پژوهش صورت گرفته، ۱۵۲ مرد و زن دارای اضافه وزن به دو گروه تقسیم شدند: در صبحانه گروه اول تخم مرغ و در صبحانه گروه دوم نان شیرین قرار داشت؛ هر دو گروه از یک رژیم کاهش وزن واحد استفاده می کردند. پس از ۸ هفته، اعضای گروه اول کاهش وزنی بیش از اعضای گروه دوم تجربه کرده بودند:

  • ۶۵% کاهش وزن بیشتر (۹۰۰ گرم در مقابل ۵۶۰ گرم)
  • ۶۱% کاهش بیشتر در BMI
  • ۳۴% کاهش بیشتر دور کمر
  • ۱۶% کاهش بیشتر در درصد چربی بدن

هر چند اختلاف در میزان کاهش وزن چندان چشمگیر نیست، اما همین میزان نیز به وضوح نشان می دهد که کارهای سائه و کوچکی مانند تغییر یک وعده غذایی می تواند به کاهش وزن کمک نماید. علاوه بر این نفس خوردن تخم مرغ مزایای فراوانی برای بدن به دنبال دارد، زیرا تخم مرغ یکی از سالم ترین مواد غذایی جهان به شمار می رود. مطالعلات جدید نشان می دهند مصرف تخم مرغ، آنگونه که قبلا  گفته می شد، سبب افزایش سطح کلسترول و بروز بیماری های قلبی نمی شود.

استفاده از بشقاب کوچک، راهی برای فریب مغز
مغز انسان پیچیده ترین شی جهان محسوب می شود. از همین رو کنترل فرآیند خوردن غذا توسط مغز فوق العاده پیچیده است. می توان گفت در نهایت این مغز است که تعیین می کند انسان باید غذا بخورد یا خیر. البته روشی جالب برای فریب دادن مغز وجود دارد، به گونه ای که مواد غذایی مصرف شده را بیش از مقدار واقعی تشخیص دهد و در نتیجه به مصرف کالری کمتری راضی شده و دستور سیری را سریع تر از حالت معمول صادر نماید؛ این روش ساده استفاده از بشقاب کوچک تر است. شاید این روش تا حدی ساده انگارانه به نظر برسد، ولی روانشناسان با انجام برخی مطالعات، صحت آن را تایید نموده اند.

کاهش اشتها با مصرف مواد پروتئینی
متاسفانه بسیاری از مردم فکر می کنند پروتئین کلسیم موجود در بافت های استخوانی بدن را نابود می کند و هم چنین موجب بروز بیماری های کلیوی می شود. این اعتقاد کاملا عوامانه و فاقد هرگونه پشتوانه علمی است. شواهد بسیاری وجود دارد دال بر اینکه پروتئین می تواند میزان چربی سوزی را افزایش داده و با کاهش احساس گرسنگی به کاهش وزن خودکار کمک نماید. مطالعات نشان می دهند که پروتئین بیش از هر درشت مغذی دیگری بر افزایش میزان متابولیسم بدن موثر است. یکی از دلایل این موضوع مقدار انرژی مصرفی در بدن برای هضم و استفاده از پروتئین است که به مراتب بیش تر از چربی و کربوهیدرات است.
در یک پژوهش صورت گرفته در این زمینه مشخص شد، افزایش سهم پروتئین در رژیم غذایی روزانه به گونه ای که ۳۰% از کالری دریافتی بدن را شامل شود، موجب کاهش خودکار میزان مواد غذایی مصرفی به میزان ۴۴۱ کالری در روز می شود. بسیاری دیگر از مطالعات نیز نشان داده اند که افزایش مصرف پروتئین باعث کاهش وزن خودکار می شود، حتی در صورتی که فرد در حد سیری کامل غذا بخورد.
پروتئین هم چنین به ایجاد عضله و ماهیچه کمک می کند، به ویژه اگر با زدن وزنه همراه شود. بافت های عضلانی از نظر سوخت وسازی فعال محسوب می شوند، بدین معنا که حتی در زمان استراحت نیز مقداری کالری می سوزانند. بهترین روش دریافت پروتئین خوردن غذاهای جانوری مانند گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ است.

مصرف غذا های با فیبر زیاد و کالری کم
روش دیگر برای کسب رضایت با وجود مصرف کالری کمتر، استفاده از مواد غذایی حجیم و کالری کم است؛ شامل موادی که محتوی مقدار زیادی آب هستند، مانند سبزیجات و میوه ها. پژوهش های صورت گرفته تا کنون همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که مصرف مواد غذایی کم انرژی در مقایسه با مصرف غذاهای پر انرژی، کاهش وزن بیشتری را در پی دارد. در پژوهشی که بر روی زنان صورت گرفت مشخص گردید، کاهش وزن در زنانی که از سوپ (غذایی کم انرژی) استفاده می کردند ۵۰% بیش  از زنانی بود که از یک میان وعده سنگین در رژیم غذایی خود استفاده می کردند.
سبزیجات نیز غنی از فیبر محلول هستند؛ ماده ای که در برخی از تحقیقات به عنوان علت کاهش وزن شناخته شده است. دیگر نکته مثبت درباره فیبر محلول اینکه این ماده توسط نوعی باکتری در دستگاه گوارش انسان شکسته شده و اسید چربی به نام بوتیرات تولید می کند، اعتقاد دانشمندان بر این است که بوتیرات تاثیرات ضد چاقی قابل توجهی دارد؛ البته تا کنون تنها بر روی نمونه های جانوری تست شده است. می توان گفت ترکیب غذاهای جانوری (سرشار از پروتئین) و مواد غذایی گیاهی (دارای فیبر بالا) رمز موفقیت در مسیر کاهش وزن است.

این متن بخشی از مقاله "7 روش کاهش وزن خودکار" می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: AuthorityNutrition

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

همه ما این تجربه را داشته ایم، اینکه پس از خاراندن پوست، تمایل داریم محل خارش را دوباره بخارانیم، و احتمالا از این حس اندکی متعجب شده ایم! این مقاله به بررسی ۵ مورد از مهم ترین عللی را که باعث می شود در بخشی از پوست بدنمان احساس خارش کنیم و نیز علت تمایل به خاراندن مجدد محل خارش می پردازد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

مهم ترین دلایل خارش پوست

اگزمای تماسی
حساسیت پوستی شایع ترین علت خارش پوست محسوب می شود. تماس مستقیم با مواد حساسیت زا می تواند باعث بروز التهاب و ظاهر شدن جوش و تاول های توام با خارش بر روی پوست شود. برخی از مواد حساسیت زا در پارچه ها و محصولات آرایشی بهداشتی مانند صابون وجود دارد. حساسیت به فلزاتی طلا و نقره نیز بسیار رایج است.

پوست خشک
یکی دیگر از علل خارش پوست، کم شدن رطوبت پوست و بروز خشکی و ترک خوردگی در سطح پوست می باشد. علاوه بر این لایه برداری پوست، آن را در معرض مواد حساسیت زا قرار داده و منجر به تحریک و التهاب و در نتیجه خارش پوست می شود.

واکنش به داروها
واکنش بدن افراد مختلف به داروها متفاوت می باشد. در صورتی که سیستم ایمنی دارای فعالیت بیش از اندازه باشد، بدن فرد می می تواند مستعد ابتلا به حساسیت دارویی باشد. شدت حساسیت به دوز داروی تجویز شده بستگی دارد و واکنش بدن به دارو می تو.اند از یک خارش خفیف تا جوش، تاول و کهیر شدید متفاوت باشد.

آفتاب سوختگی
پرتو فرابنفش خورشید برای پوست مضر بوده و می تواند به صورت مستقیم لایه محافظ و مانع طبیعی پوست را در هم شکند. سیستم ایمنی بدن ممکن است آسیب را به عنوان یک صدمه و تهدید تشخیص داده و تعدادی مولکول التهابی آزاد نماید؛ این مولکول ها پوست را ملتهب و خارش دار می کنند.

شوره سر
گاهی اوقات ممکن است سطح پوست کاملا سالم و طبیعی به نظر برسد ولی در واقع اصل مشکل در زیر موها و بر روی پوست سر قرار دارد. شوره ناشی از خشکی بیش از حد پوست سر می تواند موجب خارش شود؛ در صورتی که تکه های کوچک شوره سر بر روی شانه ها، گردن و یا پیشانی قرار بگیرند.

علت لذت خاراندن محل خارش
تحقیقات نشان می‌دهد ، لذت و رضایتی که از خاراندن محل خارش به انسان دست می‌ دهد، به دلیل فعالیت بیش از حد در ناحیه‌ای از مغز است که مسئول کنترل جنبش و فرایند پاداش است. به اعتقاد دانشمندان، علی رغم لذت اولیه خاراندن، ادامه این عمل می‌تواند منجر به افزایش شدت خارش، به همراه درد و آسیب دائمی پوست شود. از این رو دانستن فعالیت مغزی که موجب افزایش این رفتار بیمارگونه می شود، می تواند مهم و حیاتی باشد .
در پژوهشی که در این زمینه صورت گرفت، دانشمندان ده بیمار مبتلا به خارش پوست مزمن و ده فرد سالم را که یک محل خارش را می‌خاراندند، با ام آر آی (MRI) مورد مطالعه قرار داده و دریافتند بخش هایی از مغز که مسئول کنترل جنبش و فرایند پاداش است، در بیماران مبتلا به خارش مزمن ، هنگام خاراندن پوست فعال‌تر بوده است. در پایان، بر اساس نتایج مطالعات مشخص شد این فعالیت بیش از اندازه می‌تواند به توجیه اعتیاد به خاراندن در این بیماران کمک کند .
پس هرگاه بخشی از بدن شما دچار خارش شدید شد، تلاش کنید با کنترل فکر، از خاراندن آن صرف نظر کرده و یا حداقل میزان  خارش را تقلیل دهید.

متن فارسی مقاله در این صفحه از وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: TheHealthSite

  • بنیاد نوآورد
  • ۰
  • ۰

خواص زنجبیل برای سلامت بدن

درمان انواع تهوع

در تحقیقات متعدد صورت گرفته بر روی زنجبیل مشخص گردیده است که این ماده غذایی در درمان تهوع بسیار موثر است. همچنین در روزگار گذشته نیز از زنجبیل برای درمان عوارض حضور در دریا و سفرهای طولانی مدت با کشتی استفاده می شده است، عوارضی همچون سرگیجه و تهوع. شواهدی نیز در دست است که نشان می دهند که زنجبیل می توان به اندازه داروهای صنعتی پزشکی در درمان تهوع موثر باشد. زنجبیل هم چنین می توان تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی و شیمی درمانی را کاهش دهد. اما بیش ترین میزان تاثیرگذاری آن در مقابله با حالت تهوع و استفراغ دوران بارداری نظیر بیماری صبح دیده می شود. بررسی نتایج ۱۲ مطالعه جداگانه بر روی زنان باردار که در مجموع ۱۲۷۸ زن باردار را مورد بررسی قرار داده بودند، مشخص گردید که مصرف ۱.۵-۱.۱ گرم زنجبیل علائم تهوع بارداری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد؛ با این حال، در این مطالعه مصرف زنجبیل هیچ تاثیری بر دفعات استفراغ نداشت.

هرچند زنجبیل به عنوان ماده ای بی خطر شناخته شده است، ولی بهتر است زنان باردار قبل از مصرف مقادیر زیاد آن با پزشک خود مشورت نمایند. برخی بر این باورند که مصرف مقدار زیاد زنجبیل می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما در حال تاکنون در هیچ مطالعه یا پژوهشی درستی این مسئله به اثبات نرسیده است.

خواص زنجبیل در کاهش درد عضلانی

پژوهش ها صورت گرفته نشان می دهد زنجبیل در مقابله با درد های عضلانی ناشی از ورزش موثر است. در یک مطالعه، مصرف روزانه ۲ گرم زنجبیل در یک دوره زمانی ۱۱ روز، درد های عضلانی را در افرادی که تمرینات مرتبط با آرنج انجام می دادند به شدت کاهش داد. تاثیر مصرف زنجبیل به صورت سریع و فوری نیست، اما می تواند در مقابله با روند افزایش روز به روز و تدریجی درد های عضلانی موثر باشد. باور دانشمندان بر این است که این اثر زنجبیل از خواص ضد التهابی آن نشات می گیرد.

اثر ضد التهابی زنجبیل

آرتروز از جمله شایع ترین بیماری های مفصلی در جهان است. این بیماری سبب انحطاط و تباهی مفاصل بدن شده و در نهایت به مشکلاتی نظیر درد و خشکی مفاصل منجر می شود. در یک مطالعه کنترل شده بر روی ۲۴۷ فرد مبتلا به آرتروز زانو مشخص گردید کسانی که از عصاره زنجبیل استفاده می کنند، درد کمتری داشته و به دارو های مسکن کمتری نیاز دارند. نتایج مطالعه دیگری که در این باره صورت گرفت حکایت از این موضوع داشت که استفاده مالشی و موضعی ترکیبی از زنجبیل، بنه، دارچین و روغن کنجد می تواند درد و سفتی مفاصل را در مبتلایان به آرتروز کاهش دهد.

خواص زنجبیل در کاهش شدید قند خون

هر چند این حوزه از مطالعات علمی نسبتا جدید محسوب می شوند، اما می توان گفت که زنجبیل دارای خواص ضد دیابتی قوی است. در مطالعه جدیدی که در سال ۲۰۱۵ بر روی ۴۱ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت گرفت، مشاهده گردید که مصرف ۲ گرم پودر زنجبیل در هر روز قند خون ناشتا را ۱۲% کاهش می دهد. زنجبیل هم چنین شاخص HbA1c (شاخصی برای وضعیت قند خون در بلند مدت) را به طور چشمگیری بهبود می بخشد، به گونه ای که مصرف آن در یک دوره زمانی ۱۲ هفته ای با ۱۰% کاهش در شاخص HbA1c همراه است.

نتایج این مطالعه هم چنین نشان داد مصرف زنجبیل کاهش ۲۸ درصدی نسبت ApoB/ApoA-I و نیز کاهش ۲۳ درصدی شاخص لیپو پروتئین های اکسید شده را به دنبال دارد. این دو از مهمترین عوامل خطر بیماری های قلبی هستند؛ بنابراین زنجبیل موجب کاهش میزان این دو شاخص و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.

هر چند نتایج این آزمایش بسیار چشمگیر است، با این حال بایستی به این موضوع دقت داشت که مطالعه مذکور یک پژوهشی کوچک بوده و نتایج بالا نیاز به تایید و اثبات در یک پژوهش بزرگ و جامع دارد.

کمک به درمان سوء هاضمه مزمن

سوء هاضمه مزمن به وسیله علائمی نظیر درد و ناراحتی مکرر در قسمت بالای معده شناخته می شود. تاخیر در تخلیه معده یکی از دلایل اصلی بروز سوء هاضمه است. خوشبختانه زنجبیل سرعت تخلیه معده را در افرادی که با این مشکل دست به گریبانند، افزایش می دهد؛ برای مثال زنجبیل زمان لازم برای تخلیه معده بعد از خوردن سوپ را از حدود ۱۶ دقیقه به ۱۲ کاهش می دهد. هم چنین در مطالعه ای که بر روی ۲۴ فرد سالم انجام شد، مشاهده گردید که مصرف ۱.۲ گرم پودر زنجبیل قبل از یک وعده غذایی، سرعت تخلیه معده را ۵۰% افزایش می دهد.


این مطلب بخشی از مقاله خواص زنجبیل - 10 خاصیت اثبات شده زنجبیل می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

  • بنیاد نوآورد