فواید مصرف سیر در دوران بارداری
با اینکه این ماده غذایی دهان را بدبو
میکند اما ارزش غذایی بالا و فواید بسیاری دارد. سیر خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسیا
(بیماری جدی که با فشارخون بالا در دوران بارداری
شناخته میشود) را از بین میبرد. حدود یک چهارم از خانمهایی که در دوران بارداری
فشارخون دارند، دچار پره اکلامپسیا میشوند و آنهایی که این بیماری را از قبل داشتهاند،
بیش از دوبرابر در آینده استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی را دارند.
همچنین مطالعات نشان دادهاند بیشتر مادرانی که در دوران بارداری سیر را در رژیم غذایی خود داشتهاند وزن گیری بهتری داشته و نوزادان متولدشده نیز از نظر سلامت در سطح بالاتری بودهاند.
بهبود سطح کلسترول و کمک به پیشگیری
از دیابت
سیر می تواند کلسترول بد (LDL Cholesterol) و کلسترول تام (Total Cholesterol) را کاهش دهد. به نظر می رسد مصرف سیر سبب کاهش 15-10 درصدی میزان
کلسترول تام و یا کلسترول بد در مبتلایان به چربی خون بالا می شود.
تشکیل جرم در رگهای خونی به اکسید شدن کلسترول بد خون مربوط میشود. سپس پلاکتهای خون به هم وصل میشوند و به این ترتیب خطر مسدود شدن رگهای خونی بالا میرود. سیر تازه یا سیر ترشی مانع اکسید شدن کلسترول میشود و جریان خون را روانتر میسازد. به همین خاطر هم امکان تجمع پلاکتها و تشکیل لختههای خونی را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که سیر برای پیشگیری از دیابت نوع 2 نیز موثر است. به خاطر این که ترکیبات آن به کبد کمک میکند تا مازاد قند خون را دفع کند.
- ۹۵/۰۱/۰۹