اثر ضد التهابی
آرتروز از جمله شایع ترین بیماری
های مفصلی در سطح جهان می باشد. این بیماری سبب انحطاط و تباهی مفاصل بدن شده و در
نهایت به مشکلاتی نظیر درد و خشکی مفاصل منجر می شود. در یک مطالعه کنترل شده بر
روی 247 فرد مبتلا به آرتروز زانو مشخص گردید کسانی که از عصاره زنجبیل استفاده می
کنند، درد کمتری داشته و و به دارو های مسکن کمتری نیاز دارند. نتایج مطالعه دیگری
که در این باره صورت گرفت حکایت از این موضوع داشت که استفاده مالشی و موضعی
ترکیبی از زنجبیل، بنه، دارچین و روغن کنجد می تواند درد و سفتی مفاصل را در
مبتلایان به آرتروز کاهش دهد.
به عقیدهی محققان زنجبیل خواص ضدالتهابی دارد و یک مسکن طبیعی فوقالعاده است. این ادویهی خوش عطر حاوی ترکیبات ضدالتهابی به نام جینجرول میباشد که با هر گونه التهاب مقابله میکنند. برای همین افرادی که از آرتریت روماتوئید رنج میبرند میتوانند از زنجبیل استفاده کنند. به خاطر اینکه ژینژرول موجود در آن باعث کاهش التهاب مفاصل شده و دردهای ناشی از آن را تسکین میدهد. توصیه میکنیم افرادی که دچار آرتروز و کلا دردهای مفصلی هستند به طور مرتب از ریزوم زنجبیل استفاده کنند.
کاهش شدید قند خون
هر چند این حوزه از مطالعات علمی
نسبتا جدید محسوب می شوند، اما می توان گفت که زنجبیل دارای خواص ضد دیابتی قوی
است. در مطالعه جدیدی که در سال 2015 بر روی 41 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت
گرفت، مشخص گردید که مصرف 2 گرم پودر زنجبیل در هر روز قند خون ناشتا را 12% کاهش
می دهد. زنجبیل هم چنین شاخص HbA1c (شاخصی برای وضعیت قند خون در بلند مدت) را به طور چشمگیری بهبود
می بخشد، به گونه ای که مصرف آن در یک دوره زمانی 12 هفته ای با 10% کاهش در شاخص HbA1c همراه است.
نوآورد – تبیان – مجله سلامت
- ۹۵/۰۱/۰۹