نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

کربوهیدرات هر چند که یکی از منابع مهم انرژی بدن محسوب می‌شود اما عدم تعادل در مصرف مواد غذایی و زیاده روی در مصرف کربوهیدرات خصوصاً کربوهیدرات ساده می‌تواند منجر به اضافه وزن شود. کربوهیدرات‌ها بعد از هضم به گلوکزخون تبدیل می‌شود.  بعد از مدت کوتاهی از مصرف آن گلوکز در جریان خون بدن شما سریعاً افزایش یافته و  پانکرانس مقدار زیادی انسولین جهت خارج کردن گلوکز مازاد ترشح می‌کند.

مختصری درباره انسولین
انسولین یکی از هورمون‌هایی است از پانکراس ترشح می‌شود، وظیفه‌ی اصلی آن تنظیم میزان مواد مغذی در حال گردش در رگ‌های خونی است و تأثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می‌گذارد
.

انسولین با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها با گرفتن قند از خون و ذخیره آن به صورت گلیکوژن، قند خون را کاهش دهند و با تجمع گلیکوژن در سلول‌های ماهیچه‌ای -به عنوان یک منبع سوخت- انرژی را افزایش دهد. همچنین با اثر به بافت‌های چربی، استفاده از چربی به عنوان منبع سوخت را متوقف می‌کند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند.

فرآیند تبدیل کربوهیدرات به چربی
همانطور که گفته شد وقتی به دلیل زیاده روی در مصرف کربوهیدرات خصوصاً کربوهیدرات ساده و افزایش قند خون، انسولین گلوکز را از جریان خون خارج می‌کند، به گلیکوژن تبدیل شده
  و در عضلات و کبد ذخیره می‌شود. اما بدن می‌تواند مقدار محدودی از گلیکوژن را در خود ذخیره کند، بنابراین مقدارگلیکوژن اضافی به عنوان چربی ذخیره می شود. این فرآیند افزایش وزن است.

زمانی که سطح گلوکز خون شما به حالت نرمال بر می‌گردد، بعد از ۹۰ دقیقه سطح انسولین در جریان خون بدن هنوز حدوداً در  بالاترین مقدار خود است. در نتیجه انسولین به انباشت گلوکز بدن به شکل چربی ادامه می‌دهد. در نهایت سطح گلوکز در خون بدن کمتر از حد طبیعی رسیده و دوباره گرسنه خواهید شد. بنابراین بازهم میل به مصرف مواد غذایی افزایش پیدا می‌کند و اگر این مواد غذایی بازهم از کربوهیدرات باشد، مثلاً برای رفع موقت گرسنگی بخواهید از شیرینی که کربوهیدرات ساده است، استفاده کنید، کل فرآیند دوباره شروع خواهد شد.

بدن شما چربی ذخیره می‌کند و اما  همزمان احساس گرسنگی خواهید کرد. سرانجام، مقاومت انسولین که به وسیله سطوح بالای همیشگی انسولین در جریان خون ایجاد شده است، توانایی تغییر در مرکز سیری مغز را ضعیف خواهدکرد. یعنی شما وارد چرخه مخرب افزایش مداوم وزن بدن همراه باگرسنگی می‌شوید. درچنین شرایطی، اجتناب از پرخوری به نوعی شاید غیر ممکن باشد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد مجله علم ورزش
  • ۹۴/۱۱/۲۰
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی