نمیخواهیم چشممان را روی واقعیت ببندیم و کاری به دنیایی که دلخوری، عصبانیت و حتی قهر جزئی انکارناپذیر از آن است نداشته باشیم. اصلا چطور میشود مرد و زنی از دو خانواده، دو فرهنگ و حتی دو شهر متفاوت در کنار هم قرار گیرند و در هیچ موردی اختلافنظر نداشته باشند؟ با این وجود آنچه میان زوجهای موفق و آنهایی که پایههای زندگیشان سست میشود تفاوت ایجاد میکند، مهارت کنار آمدن با این تفاوتها و کم کردن فاصلههاست.
مهارتی که در زمان بالا گرفتن اختلافنظرها بیشتر از هر وقتی خودش را نشان میدهد؛ زمانی که تفاوتهای میان شما و همسرتان آنقدر خود را به رختان میکشند که دلتان میخواهد چند ساعتی هیچ واژهای میانتان رد و بدل نشود و با کمی فاصله گرفتن از هم، آرامتر شوید.
ما در این مطلب با شما از همین لحظهها حرف میزنیم. از اینکه در لحظات اوج گرفتن اختلافنظرها و بالا رفتن صدایتان یا زمانهایی که به خیال خودتان دوست دارید یکیدوساعتی با همسرتان قهر کنید، چطور باید قدم بردارید که این دعواها نمک زندگیتان شود، نه نقطه افتادن آن به سراشیبی سقوط.
مهارت هایی که دعواهای زن و شوهری را نمک زندگی می کنند
صدایتان را پایین بیاورید
میدانیم که عصبانی هستید و گاهی کنترل خودتان، برایتان
سخت میشود اما باور کنید اگر شمرده و آرام صحبت کنید، بهتر شنیده میشوید و تاثیر
شبیهتر به آنچه میخواهید را روی همسرتان میگذارید. از راهکارهایی مثل بلند کردن
صدا، داد و بیداد کردن، جلب کردن توجه همسایهها یا حمله کردن به همسرتان بهعنوان
روشهایی برای کنترل او استفاده نکنید.
شما قرار نیست سلطان این خانه باشید و همسرتان را کنترل کنید، بلکه برای خوشبخت بودن در کنار او، باید راهکاری میانه را برای وضع کردن قانونهای زندگیتان پیدا کنید و با روشهایی مشابه که رفتن از آنها اصطکاک میانتان را بیشتر نمیکند، به سمت اهداف مشترکتان حرکت کنید.
آنچه برای رسیدن به این منظور نیاز دارید، قبل از هر چیز، پیدا کردن زبانی مشترک برای گفتوگوست. زبانی که نه با فریاد، بلکه با به دست آوردن شناخت بهتری از همسرتان، نیازها و انتظاراتش میتوانید برای گفتوگو انتخاب کنید.
تنها موضوع فعلی را محور گفتوگو قرار دهید
شاید شما روزهای سختی را پشتسر گذاشته باشید و هزار و
یک اتفاق ناخوشایند قبلا در زندگی شما، هر دویتان را آزار داده باشد، اما امروز
که بهخاطر موضوعی خاص با هم دچار اختلاف شدهاید، حق ندارید همه مشکلات کهنه را
نبش قبر کرده و با دوباره مطرح کردنشان حل مشکل فعلی را هم دشوار کنید.
شما باید آنچه در هر زمان باعث آزارتان میشود را، در زمان خود حلوفصل کنید و حتی اگر فراموشش نمیکنید، راهی برای بخشیدن و عبور از آن پیدا کنید تا وقت و بیوقت سر بیرون نزند و دوباره مایه آزارتان نشود.
در بحثهایی که امروز میانتان مطرح میشود، شما باید تنها موضوع فعلی را محور گفتوگو قرار دهید و با مطرح کردن موضوعات کهنه، بحث را به کلاف سردرگمی که پیدا کردن نقطه شروع و پایانش آسان نیست تبدیل نکنید. پس به این قانون وفادار باشید و تنها درمورد موضوعی که در همان لحظه آزارتان میدهد، بحث کنید.
قانونهای مشترک و همیشگی را رعایت کنید
قرار نیست حتی آزاردهندهترین بحث که به شما انگیزه چند
ساعت گپ نزدن با همسرتان را داده، قانونهای ساده اما بااهمیتی که در خانهتان
وجود داشته را زیر سوال ببرد. حتی اگر با تمام وجود از همدیگر دلخورید، باز هم
باید به روال هر روز شام و ناهار بخورید و سر میز غذا حاضر شوید.
حتی اگر هنوز همسرتان را بهخاطر کاری که کرده، نبخشیدهاید و حق را تمام و کمال از آن خود میدانید، باز هم نباید بیسلام با هم روبهرو شوید و بیخداحافظی خانه را ترک کنید. این قانونهای به ظاهر ساده هر روزه، زندگی مشترکتان را سرپا نگه میدارند، پس حتی یک روز هم آنها را زیر پا نگذارید. یادتان نرود گرچه حسابی از هم دلخورید، اما هنوز هم زیر یک سقف زندگی میکنید و برنامهای برای ترک خانه مشترکتان هم ندارید.
در دعواهای زن و شوهری متکلموحده نباشید
اگر شما در دعواها متکلموحده هستید و تنها خودتان را با
بیوقفه حرف زدن خالی میکنید، نباید انتظار داشته باشید که بحثهای میان شما و
همسرتان به سرانجام خوبی برسد. از طرف دیگر، اگر فقط شنونده هستید و هرچه که
همسرتان داد و فریاد میکند، یک کلمه هم به زبان نمیآورید، باز هم نباید انتظار
داشته باشید که رفتارتان اوضاع را بدتر نکند. حق و البته وظیفه شما و همسرتان است
که در بحثهای زن و شوهری، به یک اندازه از خود دفاع کنید یا درباره سوءتفاهمهای
ایجاد شده به هم توضیح دهید.
اما اگر احساس میکنید ادامه دادن بحث تنها اوضاع را بدتر میکند و عصبانیت شما کار را به جای ناخوشایندی میکشاند، با هم در این مورد که بحث را به زمان بهتری موکول کنید به توافق برسید. میتوانید چند ساعت بعد و حتی چند روز بعد در مکانی امن و آرامشبخش پای میز مذاکره بنشینید و با یک گفتوگوی منطقی، امکان رسیدن به نتیجه بهتر را فراهمکنید.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
- ۹۴/۱۱/۲۰