نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

خواب یکی از ضروری ترین نیازهای بدن انسان است و کم خوابی می تواند منشا بروز اختلالات حافظه، چاقی و ضعف سیستم ایمنی شود. به طور متوسط بدن باید از ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه بهره مند گردد. یکی از اندام هایی که در معرض عوارض جدی بی خوابی قرار دارد مغز است زیرا بسیاری از عملکردهای آن تغییر می کند.

اثرات نامطلوب کم خوابی بر عملکرد مغز

حافظه
هیپوکامپ بخشی از مغز است که مسئولیت اصلی حافظه را بر عهده دارد. این بخش جز نخستین ساختارهای است که
  مبتلا به بیماری آلزایمر می شود که با اختلالات حافظه و سردرگمی همراه است. به عقیده محققان، مغز در زمان خواب همه اتفاقات روز را بازیابی می کند تا اطلاعات مهم فراموش نشوند. در نتیجه، عدم خواب کافی و مطلوب می تواند زمینه ساز مشکلات حافظه شود.

خاطرات غیر واقعی
بی خوابی شب به طور جدی عملکرد هیپوکامپ، قشر قبل پیشانی (اعمال شناختی) و بخش آهیانه ای ( جایگیری اطلاعات) را مختل می کند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، افرادی که شب ها بیدارند بیشتر از دیگران خاطرات غیرواقعی و خیالی می بینند که علت این حالت عدم ذخیره سازی اطلاعات به شکل ساختاری است.

خشم
کم خوابی و بی خوابی باعث تمرکز روی افکار منفی می شود و فرد به سختی می تواند حالات چهره را تشخیص دهد. کاهش خلق و خو نیز به دلیل ارتباطات گسسته یا آشفته بین بخش های مختلف مغز به وجود می آید.

از طریق تصاویر IRM مغز نشان می دهد که بین لوزه و بخش قبل پیشانی میانی ارتباط وجود دارد که به حفظ تعادل هیجانی کمک می کند. در نتیجه، زمانی که بدن از خواب محروم باشد این ارتبط برقرار نمی شود و اضطراب و استرس افزایش می یابد.

مشکلات سخنوری
کم خوابی می تواند عملکرد بخش گیجگاهی را مختل کند. این قسمت مغز نقش اصلی در زمان فرایند درک مفهوم و کلمات را دارد. در نتیجه فعالیت آن در کسانی که به اندازه کافی می خوابند بسیار خوب است اما در شرایط بی خوابی خیلی ضعیف عمل می کند.

تغییر ضریب هوشی
شاید تا به حال شما هم پس از یک شب بی خوابی احساس کرده اید که توانایی های هوشی افت کرده است. در واقع، کم خوابی بر عملکرد شناختی تاثیر می گذارد و افکار مختلفی به وجود می آورد. این مسئله باعث می شود که فرد نتواند به روشی مشخص فکر کند، همه چیز را متفاوت می بیند و در زمان گفتگو بارها موضوع را تغییر می دهد. متخصصان به این نتیجه رسیده اند که در این شرایط، فعالیت بخش زیرین پیشانی که نقش مهمی در درک زبان دارد
  افزایش می یابد و افکار مختلف جایگزین عملکرد شناختی می شود.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد قدس آنلاین

  • ۹۴/۱۱/۲۰
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی