تا حالا به این موضوع فکر کردهاید که در کنار این همه رژیمهای لاغری و تناسباندام یک رژیم غذایی ویژه هم برای مغزتان بگیرید؟ برنامه غذایی که به فرمانده بدنتان کمک میکند بهتر کار کند و عملکرد بهتری در حافظه و یادگیری داشته باشد. یک رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابتی را کاهش دهد و با رساندن جریان خوب خون به مغز عملکرد مغز را بهبود بخشد.
البته در این رژیم خبری از لاغری و گرسنگی نیست و قرار نیست ماده مغذی از سفرهتان حذف شود فقط با خواص یکسری از سبزیجات، آجیل و ادویه آشنا میشوید که همیشه ساده از کنارشان میگذشتید. خواصی که میتواند از بیماریهایی مثل آلزایمر، عدم تمرکز، سکته مغزی و بیخوابی پیشگیری کند.
منوی ویژه تقویت مخ
آجیل
ویتامین E
به جلوگیری از زوال شناختی، بهویژه در افراد مسن کمک میکند.
آجیل یک منبع بزرگ از ویتامین E
است که میتوانید در روز همراه با سبزیجاتی مثل کاهو، خیار و تخممرغ
و غلات یک سالاد خوشمزه برای خودتان درست کنید. از آجیل بهعنوان میانوعده هم میتوانید
استفاده کنید. بهترین زمان برای مصرف آجیل وعده صبحانه و میانوعده بین صبحانه و
ناهار است. بهتر است آجیل را بهصورت خام و به اصطلاح بو نداده بخورید تا همه
خواصش به بدن برسد.
از آجیلهایی که آغشته به نمک است، بهتر است دوری کنید. منظور از آجیل یعنی همان بادام، گردو، فندق، بادام هندی و زمینی است. لطفا حواستان به آجیلهایی که به اسم هندی و ژاپنی فروخته میشود، باشد. این آجیلها با رنگهای خوراکی و نمک بسیار زیاد ترکیب شده و به هیچ عنوان موردتایید متخصصان تغذیه نیست. بادام حاوی مقادیر زیادی از یک نوع اسید آمینه موسوم به (( آرجینین )) است که به آرامش عروق خونی کمک کرده و گردش خون را بهتر میکند و خون بهتر به مغز میرسد.
شکلات تلخ
بیشتر متخصصان تغذیه توصیه میکنند بهجای شکلات شیرین و
پر از کالری از شکلات تلخ استفاده کنید. متخصصان تغذیه در تحقیقاتی به این نتیجه
رسیدهاند که شکلات تلخ مانع از لخته شدن خون میشود، کلسترول خون را تنظیم میکندو
بهدلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند.
شکلات تلخ یک ضدافسردگی طبیعی است. این شکلات به تقویت روحیه هم کمک میکند.
منیزیم موجود در شکلات ماده معدنی است که اثرات آرامشبخش دارد و به ارسال تکانههای عصبی از طریق مغز کمک میکند. همچنین مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان میدهد، هر چه مردم کشوری شکلات بیشتری بخورند، آن کشور بیشتر جوایز علمی میگیرد. شکلات تلخ که سرشار از فلاونوئید است باعث بهبود عملکرد ذهنی میشود. این فلاونوئیدهای موجود در کاکائوی تلخ باعث افزایش انعطافپذیری دیواره عروق میشوند و خطر افزایش فشارخون و سکتههای قلبی و مغزی را کممیکنند.
زردچوبه
این پودرهای زرد که بیشتر برای رنگ گرفتن در غذاهایتان
استفاده میکنید عملکرد شگفتانگیزی دارند. زردچوبه سرشار از کورکومین است که یک
نوع آنتیاکسیدان
ضدالتهابی بهشمار میرود. براساس
تحقیقات انجام شده، کورکومین به افزایش قدرت حافظه، شبیهسازی ژنهای عصبی و ساخت
سلولهای جدید مغز کمک میکند.
علاوه بر این، با کاهش التهابهای مغز از ابتلا به آلزایمر جلوگیری میکند. کورکومین همچنین میتواند از طریق مکانیسمهای مختلف سلولی و مولکولی باعث مهار آغاز تشکیل سلول سرطانی شود. از زردچوبه میتوانید در بیشتر غذاهایتان استفاده کنید. هندیها برای جلوگیری از زوال عقل یک قاشق چایخوری زردچوبه را در یک لیوان شیر حل میکنند و مینوشند.
اسفناج
اسفناج به تنهایی میتواند از زوال عقل جلوگیری کند یا
روند آن را به تاخیر بیندازد. موادمغذی موجود در اسفناج از آسیب به DNA سلولها جلوگیری میکند و رشد سلولهای
سرطانی و رشد تومور را متوقف میکند. اسفناج منبع خوبی برای تامین اسیدفولیک
موردنیاز بدن است.
براساس تحقیقات انجام شده، مصرف اسیدفولیک خطر بیمایهای قلبی را تا 16 درصد و خطر سکته مغزی را 24 درصد کاهش میدهد. برای اینکه خواص اسفناج حفظ شود بهتر است آن را بهصورت خام یا سرخ کرده میل کنید. البته سرخ کردن اسفناج باید در شرایط ویژهای باشد. اسفناج را با روغن خیلی کم و در زمان خیلی کمی تفت دهید. هر چه زمان سرخ کردن اسفناج کمتر باشد خواص آن بیشتر حفظ میشود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
- ۹۴/۱۱/۲۰