غلات سبوس دار به دلیل مقدار بالای ویتامین های گروه B موجب تسهیل اکسیژن رسانی خون به فولیکول های مو می شوند و به همین دلیل مصرف آنها در حفظ سلامت موها مؤثر است.
علل متعددی در ریزش موها دخیل هستند که از جمله می توان به استرس، افراط در استفاده مواد شوینده و آرایشی شیمیایی و تغییرات هورمونی بدن اشاره کرد. البته تغذیه نیز نقش مهمی در این باره دارد زیرا بدن از طریق مواد غذایی همه ریز مغذی های مورد نیاز برای عملکرد صحیح اندام های بدن را دریافت می کند. موها به کمک فولیکول ها تغذیه می شوند و از همین رو لازم است تا ریز مغذی های اساسی برای تقویت و سلامتی موها تامین شود.
زمانی که ریزش موها شدید باشد لازم است تا در باره علل آن با پزشک مشورت شود. البته علت این مشکل هر چه باشد تغذیه نیز می تواند در رویش مجدد موها، پیشگیری از ریزش و ایجاد ظاهری شفاف و زیبا مؤثر باشد.
بهترین خوراکی ها برای پیشگیری از ریزش موها
مواد آنتی اکسیدان
میوه ها و سبزیجات مهم ترین منابع غذایی آنتی اکسیدان
های طبیعی هستند که باید در برنامه غذایی روزانه برای تقویت و تحریک رشد موها
گنجانده شوند. میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C مانند
پرتقال، لیمو، کیوی، کلم بروکلی و اسفناج ارجحیت دارند. این خوراکی ها تولید کلاژن
را تحریک می کند که این ترکیب از جمله مهم ترین ترکیبات موها هستند.
فیبرهای نامحلول
فیبرهای نامحلول اساسا در غلات سبوس دار وجود دارند. این
غلات مقاومت خوبی نسبت به انسولین ایجاد می کنند که این هورمون زمینه ساز طاسی در
مردان است. علاوه بر این منبع غنی از ویتامین های گروه B از جمله اسید
فولیک است که در اکسیژن رسانی به فولیکول
های مو نقش دارند.
منابع غذایی ویتامین A
کمبود ویتامین A عامل ریزش
موهاست. این ویتامین مانع از خشکی غده های مسئول تامین رطوبت فولیکول های مو می
شوند که نقش مهمی در پیشگیری از ریزش موها دارند.
به علاوه، ویتامین A اکسیژن رسانی به فولیکول ها و رشد موها را تسهیل می کند و موجب تقویت موها نیز می شود. این ویتامین در جگر، تخم مرغ، سبزیجات، شیر غنی شده، روغن ماهی، آفتابگردان و زیتون وجود دارد.
متن کامل این مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – قدس آنلاین
- ۹۴/۱۱/۲۰