نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

سیر (Garlic) گیاهی از خانواده سیر (Allium) بوده که به دلیل برخورداری از خواص دارویی بی نظیر، کاربردهای گسترده ای در زمینه بهداشت و سلامت دارد. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد، اکثر خواص دارویی سیر ناشی از وجود ترکیبی گوگردی به نام آلیسین می باشد. زمانی که یک حبه سیر له، خرد و یا جویده می شود، آنزیم آلیناز موجود در آن تبدیل به آلیسین شده و رایحه منحصر به فرد سیر را تولید می کند.

مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا
وجود سیر در رژیم غذایی سبب تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. شرکت کنندگان در یک پژوهش بزرگ که اجرای آن 12 هفته به طول انجامید، به دو گروه جداگانه تقسیم شدند. اعضای گروه اول از دارونما (Placebo) استفاده کرده و اعضای گروه دوم به صورت روزانه سیر مصرف نمودند. در پایان پژوهش، تعداد موارد ابتلا به سرماخوردگی در گروه سیر 63% کمتر از گروه دارونما بود. همچنین متوسط طول دوره سرماخورگی در گروه سیر نسبت به گروه دارونما 70% کمتر، یعنی به جای 5 روز تنها 1.5 روز بود.

نتایج مطالعه دیگری در این زمینه نشان می دهد، مصرف دوز بالایی از عصاره سیر (2.56 گرم در روز) طول دوره سرماخوردگی یا آنفولانزا را 61% کاهش می دهد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اضافه نمودن سیر به رژیم غذایی سبب کاهش چشمگیر تعداد دفعات و طول دوران سرماخوردگی می شود.

کاهش فشار خون
بیماری های قلبی عروقی نظیر حملات قلبی و سکته های مغزی شایع ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان می باشند. فشار خون بالا، از جمله مهم ترین عوامل محرک اینگونه بیماری ها به شمار می رود. مطالعات انسانی نشان می دهد که مصرف سیر در مبتلایان به فشار خون بالا، تاثیر قابل توجهی بر کاهش سطح فشار خون این افراد دارد. نتایج پژوهشی در این زمینه نشان می دهد، تاثیر مصرف دوزهای 1500-600 میلی گرم عصاره سیر کهنه ]در یک دوره زمانی 6 ماهه[ با داروی آتنولول (داروی فشار خون) برابری می کند.

بهره مندی از اثرات مطلوب سیر، نیازمند مصرف دوزهای نسبتا بالا است. میزان آلیسین مورد نیاز برای کاهش فشار خون معادل مصرف حدود 4 حبه سیر در روز می باشد.

بهبود سطح کلسترول و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی
سیر می تواند کلسترول بد (LDL Cholesterol) و کلسترول تام (Total Cholesterol) را کاهش دهد. به نظر می رسد مصرف سیر سبب کاهش 15-10 درصدی میزان کلسترول تام و یا کلسترول بد در مبتلایان به چربی خون بالا می شود. البته شایان ذکر است که مصرف سیر تاثیری بر سطح کلسترول خوب (HDL Cholesterol) و تری گلیسیرید، دیگر عامل بروز بیماری های قلبی، ندارد.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد - AuthorityNutrition
  • ۹۴/۱۱/۱۹
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی