کلم بروکلی یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین C است. همچنین منبع غنی از کلسیم و ویتامین K محسوب می شود که برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند بسیار عالی است. بروکلی جز سبزیجات چلیپایی است که خواص غذایی بی نظیری دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.
برای بهره مندی از فواید کلم بروکلی نیازی به مصرف زیاد آن نیست زیرا 100 گرم کلم بروکلی می تواند تا 150% نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین کند. به علاوه، مقدار زیادی ویتامین K، ویتامین های گروه B، آهن و روی نیز دارد. آنتی اکسیدان ها و عناصر کمینه آن باعث شده تا نقش محافظتی بالایی نسبت به پیشرفت بعضی از بیماری ها از جمله سرطان داشته باشد.
۶ تاثیر فوق العاده کلم بروکلی بر سلامتی
گرچه تا چند سال پیش مردم شناختی نسبت به کلم بروکلی نداشتند اما امروزه جایگاه خود را به تدریج در بین غذاها و رژیم های تغذیه پیدا کرده است. بررسی های مختلف پزشکی تا به حال تاثیرات متعدد کلم بروکلی را بر سلامتی تایید کرده اند که آشنایی با آنها می تواند زمینه ساز مصرف بیشتر در برنامه روزانه شود.
کلم بروکلی و کاهش خطر سرطان
کلم بروکلی نیز مانند دیگر سبزیجات هم گروه خود حاوی
ترکیب شیمیایی پیچیده ای است که عملکرد آن از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند و زمینه
ابتلا به سرطان های پروستات، سینه، کولون و راست روده را کاهش می دهد. ترکیبات
فیتوشیمی، سولفورافان و فیتو نوتریمان عامل چنین تاثیرات مهمی هستند. مصرف نصف
فنجان کلم بروکلی در روز یا دو فنجان در هفته برای بهره مندی از این خواص کافی است.
سرشار از آنتی اکسیدان
استرس اکسایشی ناشی از عملکرد رادیکال های آزاد موجود در
محیط با تاثیر بر سلول های پوست و همچنین دیگر اندام های داخلی موجب تاثیر منفی بر
سلول های بدن می شود. آنتی اکسیدان های موجود در کلم بروکلی مانع از فعالیت این
سلول های خطرناک می شوند که هدف آنها کاهش التهابات، پیری زودرس و خطر پیشرفت
بیماری های مزمن است. مهم ترین نمونه آن ویتامین C است
که عملکرد آن موجب تقویت اکسیژن رسانی به سلول ها می شود.
کلم بروکلی، حافظ سلامت بینایی
کلم بروکلی سرشار از ریبوفلاوین است که به نام ویتامین B شناخته می شود که عملکرد آن موجب
هماهنگی چشم ها نسبت به تغییرات نور است. کمبود این ماده در بدن باعث التهاب، تاری
دید و خستگی چشم ها می شود. اما بر عکس، مصرف منظم ریبوفلاوین می تواند از آب
مروارید پیشگیری کرده یا روند پیشرفت آن را کتوقف کند.
از طرفی این سبزی مفید حاوی لوتئین و زآگزانتین است که نقش مهمی در سلامت بینایی دارد. این ترکیبات خطر پیشرفت بیماری های مرتبط با ماکولای چشمی مانند استحاله ماکولا یا مشکلات عنبیه را کاهش می دهد.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – قدس آنلاین
- ۹۴/۱۱/۱۹