نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، ضمن آگاهی از اینکه چه هیجانی را اکنون تجربه می کنند و شدت آن چقدر است، می دانند که هیجان خود را چگونه ابراز کنند.

رفتار منفعلانه در هنگام مواجهه با بحران
رفتار منفعلانه به این معناست که هنگام مواجهه با یک مسئله یا بحران که ما را به شدت به هم ریخته است و مثلا عصبانی هستیم، به جای ابراز هیجان خود، آن را سرکوب کنیم؛ مثلا فرض کنید دوستی با ما قرار مهمی گذاشته است و قصد دارد ساعت 8 شب به منزل ما بیاید تا در مورد مسئله ای صحبت کنیم اما بدون هیچ خبر و تماسی سه ساعت تاخیر می کند و ساعت 11 شب می رسد و ما اکنون به شدت از دست او عصبانی هستیم.

یک راه آن است که وقتی ما دوست خود را دیدیم با آنکه به شدت از دست او عصبانی هستیم، به روی او نیاوریم و خشم خود را سرکوب کنیم که این شیوه ارتباطی راه حل مناسبی نیست؛ چون اگر ما در برخورد با مسائل همیشه اینگونه عمل کنیم، بعد از مدتی به انباری از باروت تبدیل می شویم و برای خود و دیگران آدم خطرناکی خواهیم شد.

این روش ارتباطی اغلب به نفع دوست ما هم نیست، چرا که ما با زبان و کلام خود چیزی به او نمی گوییم اما با زبان بدن خود که قادر به کنترل آن نیستیم و بخش اعظم پیام های ما از طریق آن انتقال داده می شود، واضح و شفاف می شنود که داریم در دلمان به او فحش و ناسزا می گوییم.

پس سلامتی ما در گروی آن است که هنگام ناراحتی یا حتی خوشحالی هیجان و احساس خود را بیان کنیم. در اغلب جلسات مشاوره بنده به زوجین می گویم وقتی مشکل یا مسئله ای پیش می آید، در اولین فرصت ممکن در مورد آن با هم حرف بزنند. در واقع این حرف زدن و بیان نگرانی و ناراحتی، خود خاصیت درمانی و آرامش بخشی دارد.

مطالعات نشان داده است یکی از دلایل عمر طولانی تر خانم ها نسبت به آقایان آن است که زن ها در مواجهه با مسائل و بحران های زندگی، مثلا مرگ یکی از عزیزان، راحت تر هیجان های خود را ابراز کرده و گریه می کنند. این گریه به شرط آنکه بعد از آن آرامش باشد، به سلامتی ما و طول عمر بیشتر کمک می کند.

سرزنش، سرکوب و رفتارهای پرخاشگرانه
در این شیوه ارتباطی برعکس راه حل اولی که فرد همه تقصیرات را متوجه خودش می کرد و به سرزنش و سرکوب خود مشغول می شد، همه تقصیرات و اشتباهات را متوجه دیگران کرده و به دیگران حمله می کند. برای نمونه در مثال ذکر شده و تاخیر دوست، فرد دارای این سبک ارتباطی می گوید: ((این دفعه آخر بود که شما را دعوت کردم و نمی خواهم دیگر ریخت شما را ببینم و هر چه بین ما بوده است تمام شد!)) بدیهی است که این شیوه ارتباطی نیز باعث می شود که ما بعد از مدتی عملا هیچ دوستی نداشته باشیم و همه از ما فاصله بگیرند
.

رفتار جرأت مندانه و حمله به مشکل
در سبک رفتاری جرأت مندانه به جای آنکه به فرد حمله شود، به مشکل حمله می شود. یعنی فرد ضمن آنکه هیجان خود را ابراز می کند تا تخلیه شود، اما آن را محترمانه و بدون عصبانیت بیان می کند؛ مثلا می گوید: ((دوست من ممنون می شدم اگر به من خبر می دادید که دیر می آیید))

متاسفانه ما در این مورد آموزش ندیده ایم که جدی ترین حرف هایمان را با صمیمیت ابراز کنیم؛ یعنی اگر صمیمی می شویم، دیگر قاطع نیستیم و اگر می خواهیم قاطع باشیم، دیگر نمی توانیم صمیمی باشیم. یادمان باشد وقتی ما هیجان شدیدی را تجربه می کنیم و مثلا حرف های خود را با داد و فریاد می زنیم، فرد مقابل حرف ما را نمی شنود چرا که فریاد ما اصل و سخن ما فرع می شود در حالی که اگر همان مسئله را آرام بگوییم، قطعا سخن مان را خواهد شنید.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد مجله موفقیت

  • ۹۴/۱۱/۱۹
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی