نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

هر کسی حین سخنرانی در انظار عمومی و مواجهه با مشکلات مالی عصبی و مضطرب می‌شود. با این حال، پدیده اضطراب برای برخی افراد آن‌قدر تکرار می‌شود که زندگی آنها را مختل می‌کند. اما چگونه می‌شود فهمید که اضطراب روزمره به یک اختلال مزمن بدل شده است؟ آسان نیست؛ اضطراب اشکال بسیاری دارد و اغلب در قالب حملات پانیک، فوبیا و اضطراب اجتماعی پدید می‌آید. به‌علاوه، مرز بین اختلال و اضطراب عادی نیز همیشه مشخص نیست.

مهم ترین علائم و مشخصه های اختلال اضطراب فراگیر

ترس غیر‌منطقی یا فوبیا
برخی از انواع اضطراب، فراگیر نیستند؛ بلکه به یک موقعیت خاص مثل پرواز، مواجهه با حیوانات یا جمعیت زیاد وابسته هستند. اگر ترس شما از یک پدیده فراتر از حد معمول باشد، احتمالا به آن پدیده فوبیا دارید. فوبیا یکی از انواع اختلال اضطراب است. فوبیا می‌تواند فرد بیمار را عاجز کند، اما همیشه علائم مشخصی ندارد.

این عارضه صرفا زمانی پدید می‌آید که با یک شرایط خاص مواجه شوید و نتوانید بر ترس خود غلبه کنید. بسیاری از افراد از مار می‌ترسند و بدون کوچک‌ترین مشکلی با این ترس زندگی می‌کنند. اما وقتی فرزندان‌شان از آنها می‌خواهند به باغ‌وحش بروند، می‌فهمند که مشکل دارند و باید به فکر درمان باشند.

نگرانی‌ بیش از حد درباره مسائل کوچک و بی اهمیت
یکی از مشخصه‌های اختلال اضطراب فراگیر (GAD) نگرانی بیش از اندازه درباره مسائل کوچک و بزرگ روزمره است. اما این نگرانی بیش از اندازه چه نوع مسائلی را شامل می‌شود؟ این نگرانی در‌مورد اختلال اضطراب فراگیر به معنای تداوم افکار اضطرابی طی یک دوره 6ماهه است. اضطراب فراگیر که زندگی روزمره بیمار را مختل می‌کند، اغلب با علائمی مانند خستگی مفرط همراه است. یکی از تفاوت‌های بین اختلال اضطراب و اضطراب طبیعی این است که احساسات مرتبط با اختلال اضطراب باعث درد و رنجش فرد بیمار می‌شوند.

تنش عضلانی ناشی از اضطراب
علائم تنش عضلانی، از‌جمله به‌هم فشردن دندان‌ها، گره کردن مشت و کشیدن عضلات در کل بدن به اختلال اضطراب نسبت داده می‌شوند. این علائم گاهی آن‌قدر پایدار و فراگیر هستند که پس از مدتی به یک مسئله عادی بدل می‌شوند، به‌طوری که فرد دیگر توجهی به آنها نمی‌کند.

ورزش کردن منظم به کاهش تنش عضلانی کمک می‌کند، اما آسیب‌دیدگی و مواجهه با اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی باعث بروز مجدد تنش می‌شوند. وقتی فرد نتواند اضطرابش را کنترل کند، دچار عجز و درماندگی خواهد شد.

اختلالات خواب
مشکلات خواب با مجموعه‌ای از عوامل جسمی و روانی در ارتباط هستند. اگر فکر کردن به مسائلی از‌قبیل مشکلات مالی خواب را از چشمان شما می‌گیرد، احتمالا به اختلال اضطراب دچار شده‌اید. برآورد‌ها حاکی از آن است که نیمی از مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر از مشکلات خواب رنج می‌برند. بیدار شدن با احساسات عجیب و ذهن آشفته و نا‌آرام نیز از‌جمله سایر علائم مرتبط با اختلال اضطراب فراگیر هستند
.

سندرم روده تحریک پذیر
اضطراب از بعد روانی آغاز شده و به‌تدریج علائم فیزیکی خود را آشکار می‌کند، مشکلات گوارشی یکی از علائم رایج اختلال اضطراب هستند. سندرم روده تحریک‌پذیر
(IBS) که با دل‌درد، نفخ، گاز معده، یبوست و اسهال همراه است به‌عنوان یک اختلال گوارشی شناخته می‌شود. سندرم روده تحریک‌پذیر همیشه به اضطراب مربوط نیست، اما این دو اختلال اغلب در کنار هم قرار می‌گیرند و باعث تشدید یکدیگر می‌شوند. روده به استرس روانی حساس است از این رو، مشکلات فیزیکی و اجتماعی ناشی از اختلالات گوارشی به افزایش اضطراب فرد منجر می‌شوند.

اختلالات اضطراب اجتماعی
اغلب افراد وقتی در کانون توجه گروهی از مخاطبان قرار می‌گیرند، دچار ترس و اضطراب می‌شوند. اما اگر ترس و اضطراب‌آن‌قدر قوی باشد که هیچ عملی قادر به کاهش شدت آنها نباشد، به احتمال زیاد به یکی از انواع اختلالات اضطراب اجتماعی مبتلا هستند که به‌عنوان فوبیای اجتماعی یا ترس از صحنه نیز شناخته می‌شود.

اختلال اضطراب اجتماعی همیشه شامل سخنرانی در جمع و بودن در مرکز توجه دیگران نمی‌شود. در اغلب موارد، موقعیت‌های روزمره از قبیل گفت‌وگو با دیگران در مهمانی باعث بروز اضطراب در افراد می‌شود. در این شرایط، افرادی که از اختلال اضطراب اجتماعی رنج می‌برند احساس می‌کنند که تمام چشم‌ها به آنها دوخته شده است. از این رو، دائما قرمز شده و با علائمی مثل لرزیدن، تهوع، تعریق شدید و اختلالات گفتاری مواجه می‌شوند. این علائم گاهی آن‌قدر قوی هستند که مبتلایان را از ملاقات با افراد جدید، برقراری ارتباط و عملکرد مناسب در محل کار و مدرسه باز می‌دارند.

تصاویر ذهنی تکراری
اغلب افراد پس از تجربه یک اتفاق دردناک مانند مرگ ناگهانی یکی از عزیزان به اختلال ((استرس پس از سانحه)) دچار می‌شوند که علائمی مشابه اختلال اضطراب دارد. تا همین اواخر، اختلال استرس پس از سانحه به‌عنوان یکی از انواع اختلال اضطراب در‌نظر گرفته می‌شد.

اما فلش‌بک یا تصاویر ذهنی تکراری در کنار انواع اضطراب رخ می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهند که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی دائما تصاویری را به‌ یاد می‌آورند که برای‌شان دردآور و ناراحت‌کننده است.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

  • ۹۴/۱۱/۱۹
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی