فصل زمستان بهانهای شد برای انتخاب این موضوع جهت آشنایی خوانندگان عزیز با فواید بعضی از ادویه جات. فصل سرما ادویههای مخصوص به خود را دارد که بسیار پر منفعت هستند و به گرم کردن بدن در فصل زمستان کمک میکنند. برخی از ادویهها از بیماریها پیشگیری کرده و منفعت فوقالعادهای دارند.
ادویه هایی برای پیشگیری از بیماری های زمستان
هل
جویدن دانههای تازه هل میتواند در هضم بهتر
موثر باشد. پودر آن مزه و طعمش را سریع از دست میدهد در حالی که دانههای هل با
پوست میتواند طعمدار و موثرتر باشد. مصرف هل میتواند در کارایی کبد، معده و
روده و اشتها مفید باشد. در آلمان از این ادویه برای تسکین سرفه، برونشیت، کاهش
تب، کاهش التهاب دهان و حلق، رفع مشکلات کبد و کیسه صفرا، تقویت سیستم ایمنی و در
جهت کاهش عفونت استفاده میشود. در طب سنتی، از هل مانند دارچین در درمان مشکلات
گوارشی استفاده میشود. برخلاف دارچین مصرف هل در دوران بارداری خطری ندارد و حتی
میتواند باعث تسکین بیماری صبحگاهی شود.
دارچین
از لحاظ پزشکی، دارچین یک گرم کننده میباشد.
برای پیشگیری از سرما و گرم نگه داشتن دستها و پاهایی که هر لحظه احساس سرما میکنند
انتخاب خوبی است. یک فنجان چای دارچین تشکیل شده از چوب دارچین و یا ریختن یک قاشق
چای خوری پودر دارچین در یک لیوان آب جوش راه خوبی برای پیشگیری از آنفلوانزا در
زمستان است. یک فنجان چای دارچین میتواند دردهای قاعدگی را آرام کند، درد
مفاصل را تسکین دهد و همچنین احساس پری بعد از یک وعده غذایی را کمتر کند، کمک به
هضم بهتر غذا نماید و از ریفلاکس جلوگیری کند.
مصرف منظم چای دارچین میتواند باعث قویتر شدن لثهها شود و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد. ناگفته نماند در هند از چای دارچین برای درمان تهوع و استفراغ استفاده میشود. در دوران بارداری و افرادی که دچار زخم معده یا روده هستند باید از مصرف دارچین دوری شود. زیرا میتواند باعث ایجاد علائمی گردد بدین صورت که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد خواب آلودگی و یا افسردگی و در موارد حادتر باعث تاکیکاردی میشود.
زیره سیاه
دانههای زیره گرم، شیرین و تند میباشد و
خواص زیادی دارد از جمله:
· علاوه بر خواص دارویی، دانههای زیره ارزش غذایی دارند و حاوی نوترینتها، مینرالهایی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیم، روی، منیزیم ، ویتامینهای A، E، C و گروه B و آنتی اکسیدان میباشند.
· دانههای زیره منابع غنی فیبر رژیمی میباشند. 100 گرم آن 38 گرم (میزان توصیه شده دریافتی روزانه) فیبر بدن را تامین میکند.
· دانههای زیره حاوی آنتیاکسیدانهای قوی از جمله کاروتن، گزانتین، زآگزانتین میباشد. این ترکیبات از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد حفاظت میکنند بنابراین بدن را در مقابل سرطان، عفونت و سایر بیماریها محفوظ میدارند.
· از دانههای زیره جهت درمان سرماخوردگی، برونشیت و سندروم روده تحریک پذیر استفاده میشود.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
- ۹۴/۱۱/۱۹