صبح مخصوص همه ی افراد نیست. حتی متخصصان نیز تائید میکنند که بین چکاوکهای سحر خیز و جغدهای شبزندهدار نیز تفاوتهای ژنتیک وجود دارد.
شناخت بدن کمک میکند تا فرد ساعت سرزندگی، ساعات فارغ از استرس، ساعاتی که میتواند 7 مایل بدود را بازشناسد، اما واقعیت این است که بسیاری از ما مجبوریم که صبحها زود از خواب برخیزیم و مشغول فعالیت شویم. پس چه باید کرد؟
برای درک این موضوع، ما به سراغ متخصصان متعددی رفتیم، از متخصصان خواب تا متخصصین تغدیه و مشاوران حرفهایی و از آنها درخواست نمودیم تا ترفندهای خود را با ما در میان بگذارند که ما نیز بتوانیم صبح را از طلوع خورشید آغاز کنیم و در عین حال کمتر استرس داشته و بیشتر سرحال باشیم، بنابراین حتی شبزندهداران نیز میتوانند انتظار تماشای طلوع آفتاب را داشته باشند.
۷ نکته ای که سحر
خیزی شما را تضمین می کند
شب بیداری را کنار بگذارید
اختلال خواب، توجیه این نکته است که گاهی پس از 8 ساعت
خواب احساس میکنیم فقط 4 ساعت خوابیدهایم. معمولاً اگر ساعت چرخهی خواب ما رد
شود، 5 تا 7 مرتبه بیدار شدن در طول شب امری عادیست؛ و پس از این بیدار شدنها
دوباره به خواب میرویم و اغلب این بیدار شدنهای کوتاه را به خاطر نمیآوریم. اما
مادامی که سن بالاتر میرود، یک یا دو مورد از این بیدار شدنهای شبانه را به خاطر
میآوریم، اما تکرار و تعدد آنها منجر به احساس کسالت در صبح میشود، که دلیل آن
خوابی از هم گسیخته است.
متخصصان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند که تاثیر خواب منقطع بر خلق و خو به طور کلی بسیار ناخوشایندتر از مشکلات مرتبط با کم خوابی است. بنابراین 6 ساعت خواب کامل فرد را پرانرژیتر و سرزندهتر از 8 ساعت خواب منقطع نگه میدارد.
از عمده دلیل اختلال خواب میتوان به اختناق در خواب، حرف زدن در خواب، بیخوابی، نوشیدن بیش از حد الکل و حتی گاه تغییرات هورمونی اشاره کرد. هریس میگوید، چنانچه شبها بیش از یک یا دوبار از خواب بیدار میشوید این نکته را با پزشک خود در میان بگذارید تا دریابد که شما نیز باید تحت آزمایشات خاص مرتبط با بیخوابی قرار بگیرید تا مقصر را پیدا کنید، یا خیر.
برای تعیین زمان بیداری خود واقع بین باشید
اگرچه کوبیدن روی دکمهی ساعت زنگدار مانند این است که
هر روز صبح کلید بختآزمایی را فشردهاید، اما صدمات آن به مراتب بیشتر از فواید
آن است. هنگامی که فرد در حال بیدار شدن است، بدن هنوز در حالت سکون، رکود ذهنی و
جسمی به سر میبرد که پس از 15 دقیقه از بین میرود.
به خواب رفتن دوباره شما را به خوابی سبک و از هم گسیخته فرو میبرد، که البته خواب سودمندی نیست! و مجدداً پس از به صدا در آمدن زنگ ساعت برای بار دوم بدن به حالت سکون پس از بیداری فرو میرود. تکرار زنگ ساعت و خواب دوباره منجر به احساس گیجی بیشتری نسبت به بیدار شدن در دفعهی اول میشود.
بعلاوه خاموش کردن زنگ ساعت و خوابیدن دوباره مقداری از انرژی فرد را میرباید، اما آگاه باشید که ذخیرهی انرژی روزانهی ما محدود است. افراد موفق زنگ ساعت را خاموش نمیکنند تا دوباره بخوابند، بلکه آن را سیخونک کوچکی قلمداد میکنند که آنها را از رختخواب بلند میکند. در عوض، زمان بیداری خود را صادقانه انتخاب کنید، حتی اگر دیرتر از آنچه ترجیح میدهید باشد، سپس از تمام روز تا زمان خواب دوباره، از لحظات خود لذت ببرید.
روز را با فعالیت های مورد علاقه خود آغاز کنید
تلهایی که اکثر افراد در آن گیر میافتند این است که
فعالیتهای صبح را بر حسب ((بایدهایی)) همچون دویدن، انتخاب میکنند، حال آنکه
باید فعالیتهایی خوشایندتری را برگزینند. این امر نه تنها اهدافی که در روز در
پیش دارید را نابود میکند، بلکه سحرخیزی که به خودی خود سخت است را عذابآور میکند.
انسان قادر به تحمل رنج طولانی مدت نیست، پس اگر قصد ورزش دارید، ورزشی را بیابید که آنقدر به آن علاقهمند باشید که حتی به خاطر آن ساعت کوک کنید. حتی شغلی را برگزینید که انگیزهی کافی برای بیدار شدن به قصد آن را داشته باشید. بهتر است به خاطر خودمان به فعالیتهایی که از آن لذت میبریم بپردازیم، نه به کارهایی که مجبور به انجام آن هستیم.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
- ۹۴/۱۱/۱۰