صبح که از خواب بیدار می شوید ، احساس سنگینی و سیری و نفخ و ورم می کنید. از این تعجب می کنید که چه چیزی در شام دیشب میل کرده اید. شما رژیم غذایی خود را محدود کرده اید ولی هنوز نمی دانید که چه چیزهایی باید بخورید تا بهتر شوید. اگر می خواهید برای مهمانی فردا شلوار جین تنگ یا پیراهن چسبان مجلسیتان را بپوشید باید غذاهای مناسبی برای بستر روده های خود فراهم کنید.
علم جدید نقش مهم باکتری های روده برای اینکه در ناحیه شکمی چه حسی داشته باشید را به اثبات رسانده است و اینکه شما می توانید در عرض یک روز با روش غذا خوردنتان بستر باکتریایی روده را تغییر دهید.
7 گام برای غلبه بر نفخ و پف صبحگاهی
صبح ناشتا یک لیوان آب با دمای اتاق با کمی آب لیموی تازه
میل کنید
یک لیوان آب با آب لیموی تازه شگردیست که در اسپا های خیلی با کلاس استفاده می شود
. نوشیدن ناشتای آب لیمو در صبح باعث می شود که سیستم گوارشتان تمام روز به راحتی
کار کند . لیمودر آن واحد هم پاکسازی کننده و قلیایی کننده ( در برابر اسید معده
لیمو خاصیت قلیایی دارد ) است . پس اسپا را به خانه خود بیاورید و نوشیدن آب و
آبلیموی ناشتا را فراموش نکنید .
روزتان را با یک اسموتی پروتیینی برای صبحانه شارژ
کنید
به عنوان اولین خوراکی در صبح شما دوست ندارید که به سسیتم گوارش تان فشار بیاورید
. چون تاخیر و کندی در کار سیستم گوارش خود را به صورت نفخ و ورم ناحیه شکم نشان
می دهد . بسیاری از پودر های پروتیینی موجود حاوی کشک یا ماده پنیری نفاخ هستند .
به جای آن از یک منبع غیر حساسیت زای پروتیین مثل نخود فرنگی یا شاهدانه استفاده
کنید . اسموتی تهیه شده فشار بسیار کمتری به سیستم گوارش شما می آورند چون مخلوط
کن قسمت زیادی از کار هضم را برای شما انجام می دهد.
میان وعده صبحگاهی پریبیوتیک میل کنید
پریبیوتیک ها کربوهیدرات های غیر قابل هضمی هستند که غذای بستر باکتری پروبیوتیک
سلامت می باشند . پریبیوتیک ها بستر میکروبی مناسب در سیستم گوارش شما ایجاد کرده
اشتهای شما را تنظیم می کند . پریبیوتیک ها همچنین در غذاهای حاوی فیبر های محلول
وجود دارند . این ها فیبرهایی هستند که با جذب آب ، ماده ژلاتینی در سطح روده
ایجاد می کنند که باعث ایجاد حس سیری کرده جلوی نفخ را می گیرد.
اما دقت کنید که از ابتدا با مقادیر کم فیبر های محلول و مقادیر زیاد آب شروع کنید و میزان استفاده را کم کم افزایش دهید . زیرا شروع مصرف با مقادیر زیاد فیبر های محلول نیز می تواند در شما ایجاد نفخ و ورم نماید . بهترین راه بدست آوردن پریبیوتیک از طریق تغذیه می باشد . بهترین منابع پریبیوتیک آرتیشو یا همان تره فرنگی و گیاه قاصدک می باشد و در سیب ، موز ، پیاز ، سیر ، مار چوبه و آجیل موجود می باشد .
75 درصد بشقاب ناهارتان را از سبزیجات حاوی
فیبر پر کنید
بیشتر بشقاب ناهارتان را از سبزیجات حاوی فیبر های ضد نفخ غیر محلول پر کنید. به
این فیبر ها غیر محلول گفته می شود چون مثل فیبر های محلول آب جذب نمی کنند . شما
به این نوع غذا ها نیاز دارید چون حجیم هستند و به غذا ها فشار می آورند که راحت
تر و سریعتر دفع شوند و مانع از نفخ و ورم در شما گردند . این فیبر ها در سبزیجات
با برگ سبز تیره، هویج، خیار، بروکلی، آجیل و دانه های خوراکی یافت می شوند.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – خانواده ایرانی
- ۹۴/۱۱/۱۰