نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

کسی را نمی‌توان در این دنیا پیدا کرد که برای یک روز هم که شده در زندگی‌اش استرس و اضطراب را تجربه نکرده باشد. استرس در زندگی هر فردی وجود دارد اما مشکلی نیست که قابل کنترل نباشد. استرس فقط روی اعصاب و روان‌تان تاثیر منفی نمی‌گذارد، بلکه متخصصان زیبایی معتقدند این لایه‌های درونی روانی می‌توانند زیبایی‌های شما را از بین ببرند و عوارض ناگواری روی پوست و مو و حتی ناخن‌های شما بگذارند.

با این حال اگر با مشکلات پوستی بی‌دلیلی مواجه شدید یا بیماری پوستی‌تان بدون هیچ علت خاصی عود کرد، بهتر است به یاد استرس بیفتید و پی آن را بگیرید که از کجا نشأت گرفته است.

استرس حاد و استرس مزمن
استرس به دو دسته تقسیم می‌شود؛ دسته اول استرس‌های حاد و زودگذر و دسته دوم استرس‌های مزمن و درازمدت هستند. در هر دو صورت ممکن است به‌دنبال استرس‌های حاد یا کوتاه‌مدت و درازمدت تغییراتی را در پوست و ضمایم پوستی که شامل ناخن و مو می‌شود، مشاهده شود. در ادامه به تاثیراتی که  هر یک از استرس‌ها روی پوست می‌گذارد می‌پردازیم.

استرس حاد سلامت پوست و مو را تهدید می کند

تاثیر استرس حاد بر سلامت موها
استرس‌های حاد همان‌طور که گفته شد زودگذر هستند، اما شوکی به بدن وارد می‌کنند که پوست به‌عنوان عضوی از بدن ممکن است تحت‌تاثیر قرار بگیرد. معمولا در چنین شرایطی سلول‌های پوست، ناخن و ریشه مو ممکن است رشدشان کند یا متوقف شود. البته ممکن است تغییرات رشد را همان موقع مشاهده نکنید و بعد از گذشت چند روز یا چند هفته یا حتی چند ماه متوجه این تغییرات شوید.

به ‌عنوان مثال ممکن است حادثه یا اتفاقی برای کسی رخ دهد که باعث بروز استرس حاد در فرد شود، در این مواقع بعد از طی مثلا دو ماه مشاهده می‌کند که دچار ریزش موی شدید و نگران کننده‌ای شده، طوری که فرد فکر می‌کند برای همیشه موهایش را از دست داده است. البته جای نگرانی نیست، این ریزش مو بعد از مدتی به‌طور خودبه‌خود درمان می‌شود. البته به شرط آنکه استرس در این مدت از بین برود، اما در شرایطی هم نیاز است بعد از اینکه فرد به شرایط عادی بازمی‌گردد با کمک متخصص پوست و مو موهای ازدست رفته را بازگرداند.

تاثیر استرس حاد بر سلامت پوست
تغییرات پوستی گاهی اوقات خبر از سر درون می‌دهد. استرس حاد پوست را به‌طور موقت دچار تغییراتی می‌کند که با مشاهده این تغییرات متوجه می‌شوید شخص وضعیت جسمانی و روحی مناسبی ندارد، چراکه انقباض عروقی باعث رنگ پریدگی پوست می‌شود (در مواقعی که فرد دچار ترس و نگرانی است این حالت مشاهده می‌شود). حتی ممکن است عکس این اتفاق رخ دهد، یعنی فرد بر اثر افزایش فشار خون و عصبانیت، پوستش دچار پرخونی و التهاب شود. البته این تغییرات هم موقتی است و بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بازمی‌گردد.

استرس مزمن سبب تولید هورمون استرس می شود
استرس‌های مزمن همان‌طور که از اسم‌شان پیداست تاثیرات ماندگارتری در بدن دارند و ممکن است فرد چندین ماه با عواقب آن درگیر باشد. به ‌تدریج برای جبران کمبودهای ناشی از استرس، هورمونی در بدن تولید می‌شود که به (( هورمون استرس )) مشهور است. معمولا افرادی که با بیماری افسردگی مزمن دست‌وپنجه نرم می‏کنند، به‌دلیل اینکه انرژی کافی برای انجام فعالیت‌های روزمره ندارند، هورمون استرس از غده فوق‌کلیه در بدن‌شان تولید می‌شود. این ترشح باعث می‌شود که بدن فرد مانند ورزشکاران تاحدودی حالت دوپینگ (اصطلاح دوپینگ کردن در ورزشکاران شاید زیاد به گوش‌تان خورده باشد) پیدا کند. این هورمون‌های استرس در کنار فوایدی که دارند ممکن است مشکلاتی را به‌دنبال داشته باشند.

در ابتدا به وضعیت ظاهری این افراد می‌پردازیم چون در استرس مزمن فرد خیلی متوجه وضعیت ظاهری‌اش نیست، بنابراین از آشفتگی وضعیت صورت و وضع موها می‌توان متوجه شد که این افراد زمینه افسردگی و استرس‌های مزمن را دارند. هورمون‌های استرس ممکن است در درازمدت روی قسمت‌های مختلف بدن تاثیر بگذارند. این هورمون‌ها شباهت زیادی به هورمون‌های مردانه دارند و حتی می‌توان گفت محصول جانبی ساخته شدن هورمون استرس افزایش هورمون‌های مردانه است. به‌خصوص درمورد خانم‌ها افزایش هورمون مردانه تغییرات محسوسی را برای‌شان به‌دنبال دارد.

پوست و ناخن، قربانیان استرس مزمن

استرس مزمن چه بلایی سر پوست می‌آورد؟
در این شرایط می‌توان به مشکلات پوستی ازجمله جوش و آکنه اشاره کرد، گرچه در شرایط معمولی هم ممکن است بروز کند، اما چون یکی از عوامل تشدیدکننده جوش و آکنه مسئله هورمون‌های مردانه است؛ بنابراین افرادی که استرس مزمن دارند جوش‌های‌شان شدیدتر و مقاوم به درمان هستند برای همین مدت طولانی ممکن است روی پوست فرد باقی بمانند. اکثر این اشخاص به این موضوع اشاره می‌کنند که «در گذشته تعداد جوش و آکنه‌ها کمتر بوده اما مدتی است که هم تعدادشان افزایش پیدا کرده و هم به درمان مقاوم شده‌اند» که می‌توان از استرس به‌عنوان عامل اصلی این مشکلات یاد کرد.

همان‌طور که می‌دانید شیوع آکنه از سنین بلوغ است اما اگر آکنه بعد از 30سال بروز پیدا کند یا تشدید شود، برای عموم مردم مسئله عجیبی است، بنابراین علت بروز ضایعات آکنه را در افراد بالای 30سال استرس مزمن می‌دانند. علاوه بر آکنه، این افراد بروز جوش بعد از 30 سالگی  را هم تجربه می‌کنند.

استرس مزمن ناخن‌ها را هم درگیر می‌کند
یکی از علت‌های شکننده شدن ناخن‌ها وجود استرس مزمن در فرد است. برخی سلول‌ها در بدن تقسیم و تکثیر سریع‌تری نسبت به سایر اعضای بدن دارند که پوست، مو و ناخن جزء این دسته از سلول‌ها هستند. به‌همین دلیل استرس مزمن و شوک‌های عصبی روی تقسیم و تکثیر آنها تاثیر می‌گذارند، برای همین ناخن‌ها نسبت به گذشته شکننده و آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

  • ۹۴/۱۱/۱۰
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی