مادرانی که نوزاد شیرخوار دارند و از شیر خود به کودکشان میدهند باید در انتخاب مواد غذایی و میزان آن دقت زیادی داشته باشند، زیرا هر چه میخورند بر میزان شیری که در سینههایشان تولید میشود تأثیر بسزایی خواهد داشت. در اینجا خوردنیهایی معرفی شدهاند که بهترین تأثیرگذاری را بر این روند دارند.
مواد غذایی مناسب برای افزایش شیر مادر
آب، مایع حیات
حیاتیترین، ارزانترین و تأثیرگذارترین خوردنی که میتواند به افزایش شیر تولید
در بدن کمک کند آب است. اگرچه آب، غذا محسوب نمیشود، اما تحقیقات پزشکی ثابت کرده
که بیشترین تأثیر را بر میزان شیر تولید شده در سینهها خواهد داشت. بر اساس یک
سری مطالعات جدید پزشکی، ۷۵
درصد آمریکاییها معمولا دچار کم آبی مزمن هستند.
اگرچه توصیه نمیشود که روزانه دهها لیوان آب نوشید، اما بدن یک فرد بالغ و به خصوص مادران شیرده روزانه به حدود ۸ لیوان آب نیاز دارد که بخش قابل توجهی از آن را باید مستقیما با مصرف آب تأمین کرد و البته بخشی از آن در غذایی که میخوریم وجود دارد. پس وقتی برنامه شیردادن به نوزاد را دارید حتما یک بطری آب همراه با خود داشته باشید. هیچگاه درحالی که حتی اندکی احساس تشنگی میکنید شیر دادن به نوزاد را آغاز نکنید.
سیر، دوای هفتاد درد
بدون شک یکی از مؤثرترین سبزیجات برای حفظ سلامت و تندرستی سیر است. این گیاه
ارزشمند در سراسر دنیا به عنوان یکی از اصلیترین مواد اولیه در تهیه انواع غذاها
به کار گرفته میشود و وقتی صحبت از دوران بارداری میشود، بیش از هر زمان دیگری
ارزش خود را نشان میدهد. سیر نه تنها مزه دلانگیزی به غذاهای مختلف میدهد و
موجب میشود تا با میل و اشتیاق بیشتری آنها را بخوریم، بلکه تأثیر مثبتی بر
فرآیند تولید شیر در سینهها دارد.
از قرنها پیش سیر به عنوان گیاهی ارزشمند در تغذیه مادران تازه صاحب فرزند شده استفاده میشود. البته شاید برخی افراد به دلیل بوی خاص سیر، تمایلی زیادی به خوردن این سبزیجات مفید نداشته باشند. به همین دلیل مصرف قرص سیر توصیه میشود. این قرصها هیچگونه بوی خاصی ندارند.
آجیل و مغزیجات
در میان تمامی مغزیجات، بادام بیشترین تأثیر را بر
افزایش تولید شیر در سینهها دارد. پس به مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شدهاند
و نگران آن هستند که بدنشان شیر کمی تولید میکند توصیه میشود، هر روز مقداری
آجیل حاوی مغزیجات مصرف کنند که در میان آنها باید بادام نیز وجود داشته باشد. این
میوه نه تنها حاوی چربیهای مفید برای بدن است، بلکه به عنوان منبع غذایی غنی از
آنتیاکسیدانها نیز به شمار میآید.
متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.
منبع: نوآورد – نی نی سایت
- ۹۴/۱۱/۱۰