نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

دوران نوجوانی با تمام بالا، پایین ها و تعلیق هایش یکی از حساس ترین دوران زندگی آدم هاست. پرش از کودکی به بزرگسالی در حالی که هنوز تکلیف خیلی از چیزها مشخص نیست و توجه به اینکه تغییرات جسمی و خلقی هم به سرعت اتفاق می افتند، اوضاع را پیچیده تر می کند. این یک بحران تمام عیار است.

ما درباره دنیای امروزی نوجوان ها، صورت مسئله های تازه ای که پدر و مادرها در عصر تکنولوژی با آن روبرو هستند و اینکه چطور می توانند در بحران های خاص نوجوانان امروزی، بهترین عملکرد را داشته باشند، صحبت می کنیم. پیچ و خم های جاده نوجوانی را با داشتن پدر و مادری به روز و آگاه می شود با خیال راحت طی کرد.

مهم ترین علل بروز اختلافات میان والدین و فرزندان در دوره نوجوانی 

اعلام استقلال نوجوان و مقاومت والدین
همانطور که همه می دانیم، بچه ها در دوران کودکی اغلب در ارتباطشان با پدر و مادر مشکل عمده ای ندارند؛ آنها به طور غریزی نیازهای کودک را برآورده می کنند، کودک هم بر مبنای غریزه، در کنار پدر و مادرش احساس امنیت داشته و اعتماد به سادگی بین شان شکل می گیرد اما چه می شود که در نوجوانی این اعتماد و همزیستی گاهی به تنش و دوری تبدیل می شود؟

علت این گسست خیلی وقت ها این است که نوجوانان با گذر از کودکی، اعلام استقلال می کنند و دوست دارند که به همه و به ویژه پدر و مادرشان نشان بدهند مستقل و آزاد هستند. از آن طرف اما پدر و مادرها روی بچه هایشان حس مالکیت دارند و می خواهند مطابق آن الگویی که خودشان بزرگ شده اند، فرزندشان را بزرگ کنند؛ الگویی که در آن پدرسالاری حرف اول و آخر را می زد و فرزندان بدون چون و چراغ مطیع اوامر بزرگترها بودند، در چنین وضعیتی است که بین نوجوان و خانواده اصطکاک به وجود می آید.

خانواده می خواهد با بی میلی، ((آزادی کنترل شده)) به نوجوان بدهد اما نوجوان از ((کنترل)) خوشش نمی آید، حتی اگر به همراه آزادی باشد. چقدر خوب است خانواده ها به جای زنده کردن خاطرات نوجوانی و محرومیت های خودشان، عوض شدن زمانه را بپذیرند و بدون اصرار بر تکرار الگویی که با آن بزرگ شده اند، الگوهای تربیتی امروزی تری را انتخاب کنند.

پیشنهاد ما این است که تجربیات مثبت و منفی خودتان را به فرزندتان بگویید اما باور کنید که به دنیا آوردن، به معنی مالکیت داشتن نیست؛ هیچ وقت تعیین تکلیف نکنید بلکه مشاوری ماهر و آگاه باشید که خوب گوش کردن و خوب حرف زدن را به همراه تمام ظرفیت های رفتار با نوجوانان می داند.

شکاف نسلی، گسل نسلی
شکاف بین نسلی خیلی بزرگ شده و دارد به گسل تبدیل می شود. پیشرفت تکنولوژی در 5 سال اخیر سیر چشمگیری داشته و سبک ارتباط گرفتن مردم با یکدیگر هم فرق کرده است. برای مثال در گذشته شما باید کنار هم می نشستید و بلوتوث هایتان را روشن می کردید تا فایلی منتقل شود در حالی که این روزها هجوم اطلاعات و فایل هاست که بی هیچ هماهنگی به راحتی به سمت گوشی ها سرازیر می شود.

هر ماه 3 تا 4 شبکه اجتماعی جدید به سرعت می آید و فراگیر می شود بنابراین سرعت ارتباطات بیشتر شده و تماس های واقعی کم است. واقعیت این است که علم منتظر نمی ماند و ما را با خود می برد. این ماییم که باید با توجه به بسترهای فرهنگی مان، به سرعت به روز شویم و آسیب ها را پیش بینی کرده و از آنها پیشگیری کنیم که این کار از خانواده برنمی آید بلکه مدرسه و از آن مهمتر رسانه های ارتباط جمعی به جای ((انکار)) این موضوع، باید با هوشیاری این جریان را مدیریت کنند.

سرکشی  و تجسس والدین، سرآغاز اختلافات
باب اختلاف بچه ها با پدر و مادر با 3C یعنی چک کردن، کنترل کردن و کامنت دادن آغاز می شود؛ به این معنی که اگر می خواهید نوجوان تان برود و پشت سرش را هم نگاه نکند، دائم اتاق و کیف و دفتر و دستکش را با دقت شرلوک هولمز زیر رو رو کنید.

مطمئن باشید وقتی سرکشی کردن های تان را بفهمد، بی نهایت عصبانی می شود اما از این بدتر آن است که بخواهید مثل یک دانای کلِ بی نقص، بکن نکن کرده و تا می خواهد تکان بخورد، او را کنترل کنید؛ برو نرو، بکن و نکن و جملات امری از این دست که می خواهد از او روبات تحت امر بسازد، تا جای ممکن فرزندتان را از شما دور می کند.

متن کامل این مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد برترین ها

  • ۹۴/۱۱/۱۰
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی