نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

چربی در کنار تمام فوایدی که برای بدن دارد، اما برای برخی به علت عدم رعایت رژیم غذایی سالم مشکل‌ساز شده است، با این وصف شاید برایتان جای سوال باشد که ذخیره چربی در بدن چگونه و به چه صورت است؟ با ما همراه شوید تا شما را با این موضوع جالب آشنا کنیم.

مکان های ذخیره چربی در بدن
چربی
یا بافت چربی در چند نقطه از بدن یافت می‌شوند. معمولاً چربی در زیر پوست یافت می‌شود که به اصطلاح چربی زیر پوستی نامیده می‌شود. همچنین چربی در قسمت فوقانی کلیه‌ها، کبد و عضلات ذخیره می‌شود. محل ذخیره چربی در بدن با جنسیت رابطه مستقیم دارد.

یک مرد بالغ اکثراً در قسمت‌های سینه، شکم و باسن چربی را ذخیره می‌کند که به بدن شکل سیب می‌دهد. یک زن بالغ تمایل به ذخیره چربی در قسمت‌های سینه، باسن، کمر و ران دارد که به بدن شکل گلابی می‌دهد. تفاوت در محل ذخیره چربی به دلیل هورمون‌های جنسی استروژن و تستوسترون است. سلول‌های چربی در ۳ ماهگی دوران جنینی و آغاز دوران بلوغ تشکیل می‌شوند. در دوران بلوغ تفاوت در تقسیم چربی بین زنان و مردان اتفاق می‌افتد.

یک حقیقت جالب این است که بعد از دوران بلوغ دیگر سلول‌های چربی ساخته نمی‌شوند. با افزایش ذخیره چربی در بدن تعداد سلول‌های چربی ثابت باقی می‌ماند. افزایش وزن و کاهش وزن به دلیل تغییر حجم سلول‌ها است و تعداد سلول‌های چربی ثابت باقی می‌مانند.

از چربی سفید و چربی قهوه‌ایی چه می دانید؟
نقش چربی سفید در بدن متابولیسم انرژی، عایق بندی و زیر سازی بدن و تولید هورمون می‌باشد. سلول های چربی هورمون‌هایی ترشح می‌کنند که آدیپونکتین نامیده و باعث حساسیت کبد و عضلات به هورمون انسولین می‌شوند. چربی قهوه‌ایی عمدتاً در کودکان تازه متولد شده یافت می‌شود و نقش عمده آن تولید حرارت است. کودکان در بدو تولد چربی سفید ناچیزی دارند. افراد بالغ مقدار کمی چربی قهوه‌ایی دارند، بنابراین در این مطلب منظور از سلول چربی نوع سفید آن است
.

بافت چربی از سلول‌های چربی ساخته شده است که در نوع خود بی نظیر هستند. سلول چربی را یک کیسه پلاستیکی در نظر بگیرید که یک قطره چربی را در خود نگه می‌دارد. سلول چربی غشای نازک و هسته کوچکی دارد. ۸۵ درصد حجم سلول چربی را یک قطره بزرگ چربی اشغال کرده است.

چگونگی جذب چربی در بدن انسان
زمانی‌که غذای حاوی چربی می‌خورید که عمدتاً تری گلیسیرید هستند، چربی تا معده و روده پیش می‌رود و در روده فرایند‌های زیر اتفاق می‌افتد:

·         قطره‌های بزرگ چربی با نمک صفرا که از کیسه صفرا ترشح شده در فرایندی به نام "امولوسیون سازی" ترکیب می‌شود. این فرایند باعث شکسته شدن قطره‌های بزرگ چربی می‌شود.

·         غده پانکراس آنزیمی به نام لیپاز ترشح می‌کند که به سطح قطره‌های چربی حمله کرده و چربی را به اجزای آن یعنی گلیسرول و اسید‌های چرب می‌شکند. مولکول‌های چربی آنقدر بزرگ هستند که نمی‌توانند از غشاء سلولی عبور کنند به همین دلیل باید شکسته شوند.

·         این فرآورده‌ها توسط سلول‌های روده جذب می‌شوند.

·         در روده دوباره اجزای چربی توسط پروتئینی به نام "شیلومیکرون" به هم پیوند خورده و تری‌گلیسرید را می‌سازند. جفت شدن با پروتئین باعث می‌شود چربی خیلی راحت با آب حل شود.

·         شیلومیکرون‌ها به درون سیستم لمفاتیک رها می‌شوند شیلومیکرون‌ها مستقیماً وارد جریان خون نمی‌شوند- زیرا به اندازه‌ایی بزرگ هستند که نمی‌توانند از دیواره مویرگ‌ها عبور کنند.

·         سرانجام سیستم لمفاتیک با رگ‌های خونی یکی شده و شیلومیکرون وارد جریان خون می‌شود.

متن کامل مقاله در وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

منبع: نوآورد علم ورزش
  • ۹۴/۱۱/۱۰
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی