نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

روش های کاهش وزن خودکار

تخم مرغ، جایگزین غلات صبحانه
کاهش وزن می تواند به سادگی تغییر صبحانه باشد. دو مطالعه جداگانه در این زمینه نشان داده اند که خوردن تخم مرغ (در مقایسه با خوردن نان شیرین) به کاهش میزان چربی بدن کمک می کند. در یکی از این پژوهش ها گروهی ۳۰ نفره از زنان چاق یا دارای اضافه وزن به دو گروه تقسیم شدند؛ افراد گروه اول از تخم مرغ و اعضای گروه دوم از نان شیرین برای صبحانه استفاده نمودند. اعضای گروه تخم مرغ نه تنها در وعده ناهار، بلکه تا پایان روز و حتی تا ۳۶ پس از صبحانه مشترک، غذای کمتری مصرف مصرف کردند. این موضوع نشان داد که تخم مرغ به شدت سیرکننده است و موجب می شود فرد در وعده های غذایی بعدی غذای کمتری مصرف کند.
در دیگر پژوهش صورت گرفته، ۱۵۲ مرد و زن دارای اضافه وزن به دو گروه تقسیم شدند: در صبحانه گروه اول تخم مرغ و در صبحانه گروه دوم نان شیرین قرار داشت؛ هر دو گروه از یک رژیم کاهش وزن واحد استفاده می کردند. پس از ۸ هفته، اعضای گروه اول کاهش وزنی بیش از اعضای گروه دوم تجربه کرده بودند:

  • ۶۵% کاهش وزن بیشتر (۹۰۰ گرم در مقابل ۵۶۰ گرم)
  • ۶۱% کاهش بیشتر در BMI
  • ۳۴% کاهش بیشتر دور کمر
  • ۱۶% کاهش بیشتر در درصد چربی بدن

هر چند اختلاف در میزان کاهش وزن چندان چشمگیر نیست، اما همین میزان نیز به وضوح نشان می دهد که کارهای سائه و کوچکی مانند تغییر یک وعده غذایی می تواند به کاهش وزن کمک نماید. علاوه بر این نفس خوردن تخم مرغ مزایای فراوانی برای بدن به دنبال دارد، زیرا تخم مرغ یکی از سالم ترین مواد غذایی جهان به شمار می رود. مطالعلات جدید نشان می دهند مصرف تخم مرغ، آنگونه که قبلا  گفته می شد، سبب افزایش سطح کلسترول و بروز بیماری های قلبی نمی شود.

استفاده از بشقاب کوچک، راهی برای فریب مغز
مغز انسان پیچیده ترین شی جهان محسوب می شود. از همین رو کنترل فرآیند خوردن غذا توسط مغز فوق العاده پیچیده است. می توان گفت در نهایت این مغز است که تعیین می کند انسان باید غذا بخورد یا خیر. البته روشی جالب برای فریب دادن مغز وجود دارد، به گونه ای که مواد غذایی مصرف شده را بیش از مقدار واقعی تشخیص دهد و در نتیجه به مصرف کالری کمتری راضی شده و دستور سیری را سریع تر از حالت معمول صادر نماید؛ این روش ساده استفاده از بشقاب کوچک تر است. شاید این روش تا حدی ساده انگارانه به نظر برسد، ولی روانشناسان با انجام برخی مطالعات، صحت آن را تایید نموده اند.

کاهش اشتها با مصرف مواد پروتئینی
متاسفانه بسیاری از مردم فکر می کنند پروتئین کلسیم موجود در بافت های استخوانی بدن را نابود می کند و هم چنین موجب بروز بیماری های کلیوی می شود. این اعتقاد کاملا عوامانه و فاقد هرگونه پشتوانه علمی است. شواهد بسیاری وجود دارد دال بر اینکه پروتئین می تواند میزان چربی سوزی را افزایش داده و با کاهش احساس گرسنگی به کاهش وزن خودکار کمک نماید. مطالعات نشان می دهند که پروتئین بیش از هر درشت مغذی دیگری بر افزایش میزان متابولیسم بدن موثر است. یکی از دلایل این موضوع مقدار انرژی مصرفی در بدن برای هضم و استفاده از پروتئین است که به مراتب بیش تر از چربی و کربوهیدرات است.
در یک پژوهش صورت گرفته در این زمینه مشخص شد، افزایش سهم پروتئین در رژیم غذایی روزانه به گونه ای که ۳۰% از کالری دریافتی بدن را شامل شود، موجب کاهش خودکار میزان مواد غذایی مصرفی به میزان ۴۴۱ کالری در روز می شود. بسیاری دیگر از مطالعات نیز نشان داده اند که افزایش مصرف پروتئین باعث کاهش وزن خودکار می شود، حتی در صورتی که فرد در حد سیری کامل غذا بخورد.
پروتئین هم چنین به ایجاد عضله و ماهیچه کمک می کند، به ویژه اگر با زدن وزنه همراه شود. بافت های عضلانی از نظر سوخت وسازی فعال محسوب می شوند، بدین معنا که حتی در زمان استراحت نیز مقداری کالری می سوزانند. بهترین روش دریافت پروتئین خوردن غذاهای جانوری مانند گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ است.

مصرف غذا های با فیبر زیاد و کالری کم
روش دیگر برای کسب رضایت با وجود مصرف کالری کمتر، استفاده از مواد غذایی حجیم و کالری کم است؛ شامل موادی که محتوی مقدار زیادی آب هستند، مانند سبزیجات و میوه ها. پژوهش های صورت گرفته تا کنون همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که مصرف مواد غذایی کم انرژی در مقایسه با مصرف غذاهای پر انرژی، کاهش وزن بیشتری را در پی دارد. در پژوهشی که بر روی زنان صورت گرفت مشخص گردید، کاهش وزن در زنانی که از سوپ (غذایی کم انرژی) استفاده می کردند ۵۰% بیش  از زنانی بود که از یک میان وعده سنگین در رژیم غذایی خود استفاده می کردند.
سبزیجات نیز غنی از فیبر محلول هستند؛ ماده ای که در برخی از تحقیقات به عنوان علت کاهش وزن شناخته شده است. دیگر نکته مثبت درباره فیبر محلول اینکه این ماده توسط نوعی باکتری در دستگاه گوارش انسان شکسته شده و اسید چربی به نام بوتیرات تولید می کند، اعتقاد دانشمندان بر این است که بوتیرات تاثیرات ضد چاقی قابل توجهی دارد؛ البته تا کنون تنها بر روی نمونه های جانوری تست شده است. می توان گفت ترکیب غذاهای جانوری (سرشار از پروتئین) و مواد غذایی گیاهی (دارای فیبر بالا) رمز موفقیت در مسیر کاهش وزن است.

این متن بخشی از مقاله "7 روش کاهش وزن خودکار" می باشد.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: AuthorityNutrition

  • ۹۴/۰۷/۰۶
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی