نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

نوآورد

نوآورد بلاگ، وابسته به وبسایت نوآورد در حوزه های تغذیه، سلامت، زیبایی و سبک زندگی فعالیت می کند.

  • ۰
  • ۰

همه ما این تجربه را داشته ایم، اینکه پس از خاراندن پوست، تمایل داریم محل خارش را دوباره بخارانیم، و احتمالا از این حس اندکی متعجب شده ایم! این مقاله به بررسی ۵ مورد از مهم ترین عللی را که باعث می شود در بخشی از پوست بدنمان احساس خارش کنیم و نیز علت تمایل به خاراندن مجدد محل خارش می پردازد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

مهم ترین دلایل خارش پوست

اگزمای تماسی
حساسیت پوستی شایع ترین علت خارش پوست محسوب می شود. تماس مستقیم با مواد حساسیت زا می تواند باعث بروز التهاب و ظاهر شدن جوش و تاول های توام با خارش بر روی پوست شود. برخی از مواد حساسیت زا در پارچه ها و محصولات آرایشی بهداشتی مانند صابون وجود دارد. حساسیت به فلزاتی طلا و نقره نیز بسیار رایج است.

پوست خشک
یکی دیگر از علل خارش پوست، کم شدن رطوبت پوست و بروز خشکی و ترک خوردگی در سطح پوست می باشد. علاوه بر این لایه برداری پوست، آن را در معرض مواد حساسیت زا قرار داده و منجر به تحریک و التهاب و در نتیجه خارش پوست می شود.

واکنش به داروها
واکنش بدن افراد مختلف به داروها متفاوت می باشد. در صورتی که سیستم ایمنی دارای فعالیت بیش از اندازه باشد، بدن فرد می می تواند مستعد ابتلا به حساسیت دارویی باشد. شدت حساسیت به دوز داروی تجویز شده بستگی دارد و واکنش بدن به دارو می تو.اند از یک خارش خفیف تا جوش، تاول و کهیر شدید متفاوت باشد.

آفتاب سوختگی
پرتو فرابنفش خورشید برای پوست مضر بوده و می تواند به صورت مستقیم لایه محافظ و مانع طبیعی پوست را در هم شکند. سیستم ایمنی بدن ممکن است آسیب را به عنوان یک صدمه و تهدید تشخیص داده و تعدادی مولکول التهابی آزاد نماید؛ این مولکول ها پوست را ملتهب و خارش دار می کنند.

شوره سر
گاهی اوقات ممکن است سطح پوست کاملا سالم و طبیعی به نظر برسد ولی در واقع اصل مشکل در زیر موها و بر روی پوست سر قرار دارد. شوره ناشی از خشکی بیش از حد پوست سر می تواند موجب خارش شود؛ در صورتی که تکه های کوچک شوره سر بر روی شانه ها، گردن و یا پیشانی قرار بگیرند.

علت لذت خاراندن محل خارش
تحقیقات نشان می‌دهد ، لذت و رضایتی که از خاراندن محل خارش به انسان دست می‌ دهد، به دلیل فعالیت بیش از حد در ناحیه‌ای از مغز است که مسئول کنترل جنبش و فرایند پاداش است. به اعتقاد دانشمندان، علی رغم لذت اولیه خاراندن، ادامه این عمل می‌تواند منجر به افزایش شدت خارش، به همراه درد و آسیب دائمی پوست شود. از این رو دانستن فعالیت مغزی که موجب افزایش این رفتار بیمارگونه می شود، می تواند مهم و حیاتی باشد .
در پژوهشی که در این زمینه صورت گرفت، دانشمندان ده بیمار مبتلا به خارش پوست مزمن و ده فرد سالم را که یک محل خارش را می‌خاراندند، با ام آر آی (MRI) مورد مطالعه قرار داده و دریافتند بخش هایی از مغز که مسئول کنترل جنبش و فرایند پاداش است، در بیماران مبتلا به خارش مزمن ، هنگام خاراندن پوست فعال‌تر بوده است. در پایان، بر اساس نتایج مطالعات مشخص شد این فعالیت بیش از اندازه می‌تواند به توجیه اعتیاد به خاراندن در این بیماران کمک کند .
پس هرگاه بخشی از بدن شما دچار خارش شدید شد، تلاش کنید با کنترل فکر، از خاراندن آن صرف نظر کرده و یا حداقل میزان  خارش را تقلیل دهید.

متن فارسی مقاله در این صفحه از وبسایت نوآورد قابل مشاهده است.

نوآورد، ندای سلامت

مرجع مقاله: TheHealthSite

  • ۹۴/۰۷/۰۶
  • بنیاد نوآورد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی